Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest fakaretzu

montaj electronic cu probleme la o cada cu hidromasaj

Recommended Posts

Guest fakaretzu

salutare, problema este urmatoarea: motorul porneste si se opreste aiurea , fara comanda, la fel si functiile (radio, lumina), cateodata nu mai ia nici o comanda, am verificat motorul si este ok, am verificat si montajul, care are urmatoarele integrate:PIC 16F676(0749027), ULN 2003APG, UTC 2003, M62429. Banuiala mea ar fi PIC-ul?, totusi are periode cand functioneaza normal(toate comenzile). Am verificat sursele de 5V si sunt ok, am refacut toate lipiturile cu aer cald, am verificat rezist, cond, diode si tranzistori si sunt ok. astept sfaturile dvs...si daca ar fi din PIC ma poate ajuta cineva sa mi-l rescrie? Va multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

am avut si eu o problema ceva de genul...la o masina de spalat pornea singura(alimenta cu apa si in acelasi timp evacua)i-am scris circuitul programabil si nici o schimbare..intr-un final s-a dovedit a fi procesorul defect...oricum incearca sa scri si picul..cine stie. dar daca zici ca are momente cand functioneaza normal e putin probabil sa fie picul de vina.. releele de pe placa le-ai verificat?poate a ramas vreunul intepenit..

Link to comment
Share on other sites

Daca ai perioade cand functioneaza corect, cel mai probabil sunt probleme cu semanalele din intrari (mediul umed genereaza semnale de o configuratie ilogica, care "baga in balarii" programul (apare semnal "cada goala" si "cada plina" simultan; ma rog, e ceva de genul); cand se usuca, configuratia semnalelor revine la una logica si se poate rula programul). Slabiciunea senzorilor se combina astfel cu programul scris in graba, incapabil de a discerne o configuratie imposibila de semnale si de a genera un mesaj de eroare....O cauza "indirecta" ar fi si alimentare necorespunzatoare (tensiunea scazuta, sau perturbatii prin alimentare).Depanarea "la distanta" e dificila, in primul rand din cauza interpretarii subiective a simptomelor, in al doilea rand din cauza ordonarii subiective a importantei simptomelor (se neglijeaza unele aspecte care sunt semnificative pentru altii...)Spor!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines