Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare AVR cu WINPIC800?


Postări Recomandate

Am si eu o nedumerire in legatura cu Winpic800. Se poate programa un mcu AVR cu acest soft de programare ? Daca deschizi lista de microcontrolere ultima pozitie este ocupata de Atmel. Dar cand vreau sa selectez ceva din lista nu se poate deoarece nu este activ nici un camp de acolo. E cumva din cauza folosirii versiunii Freeware a softului? A folosit cineva aceasta optiune in Winpic800?

post-14595-139829322932_thumb.png

post-14595-139829322935_thumb.png

post-14595-139829322939_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am instalat si eu din curiozitate o versiune ce o aveamin PC, nu am avut chef sa caut ultima versiune, anume un 3.62. Fara sa setez nimic pe acolo la mine sunt active controlerele de la AVR.

Posted Image

 

e exact cum spuneam, adica este functie de programatorul ales. Pe gtp usb, pe care e setat implicit dupa instalare, suporta AVR, pe celelalte (nu le-am incercat pe toate) nu merge AVR, deci nu apar active.

Link spre comentariu

Cu Ponyprog programez si cu JDM. Logic era sa mearga si aici. In fine, am spus: nici la mine nu merge, asa ca mai departe renut.Posibil sa ai dreptate, sa mearga numai pe GTP-USB, dar trebuia ca atunci cind selectezi AVR, celelalte programatoare sa fie deselectate, tocmai ptr a nu apare confuzii.

Link spre comentariu

Asa e baieti. Daca selectez programatorul GTB-USB atunci sunt active si Atmel-urile. Acuma vine urmatoarea intrebare:Cum arata acel GTP-USB-programer?Vreau sa lucrez cu acest Winpic800 deoarece nu sunt multumit de celelalte softuri de programare pe care le-am folosit pana acuma.Pe domeniul PIC am folosit ICProg si nu mi-a mers prea bine pe unele mcu. De exemplu 12F629. ICProg are "prostul obicei" sa stearga daca nu esti atent valoarea de calibrare a osc.intern. Ceea ce la Winpic nu se intampla. Si sa nu mai vorbim de viteza de citire/programare care la cel din urma e net superioara cu JDM-programer. Asta am. Mai mult. La un 18F452 pe JDM-programer, pe un AMD1,85MHz imi dadea eroare la scriere/verificare ICprog. Pe cand WinPIC800 cu acelasi JDM-programer merge brici, pe acelasi AMD-PC. Am renuntat la ICProg! Daca tot merge asa de bine pe PIC-uri, de ce sa nu folosesc acelasi soft pe domeniul AVR? Se poate? Am inteles ca daca folosesc GTP-USB programer este OK. Deci ma repet: Cum arata acel programator?

Link spre comentariu

acel programator nu ai cum sa-l faci decat sa-l cumperi. Programatorul sau controlerul din el gata programat. Nu e nicaieri acel hex disponibil. Daca gogălești un pic îl găsești.JDM, icprog...nu stiu de ce nu ti-ai făcut programatoare pe usb. O clona de pickit2, sau schema originala. Softul nu pierde valoarea pentru oscilator, și e soft de la Microchip nu ponyprog sau alte porcării. Respectiv un usbasp pentru AVR, care merge bine cu kazama de exemplu, și arată foarte explicit fusebiții.

Link spre comentariu

De fapt nu stiu daca se numeste JDM programer dar imi place la el ca este fara alimentare externa. Asta m-a atras prima data cand l-am facut. Si mi-a placut ca este inventat de un japonez.

Asta este: http://feng3.cool.ne.jp/en/pg5v2.html

Sunt multumit de el, nu zic, si nu tanjesc dupa un prograator USB pentru PIC deoarece am port serial la laptop si e OK. Dar pentru AVR as vrea eu sa ma dotez cu un programator dar nu oricare ci unul compatibil cu Winpic800 ca softul asta e meserias nu gluma! Poate ca o sa incerc un USB programer pentru AVR sa vedem daca nu-l recunoaste si Winpic800. Poate ca a incercat careva combinatia asta, cine stie!?

Link spre comentariu

Salut Ovidiu. Programatorul ala din link-ul tau l-am construit si eu si l-am folosit tot cu Winpic.Ce am constat vis a vis de el este ca nu programeaza intotdeauna bine cind e pe laptop, in schimb pe desktop e ok. Nu am vut eu o diversitate prea mare de pic-uri dar F84 si F625 sau 628 au fost ok. Asa ca ar fi bine sa ti cont si de chestia asta, daca nu chiar o stii. 73!!!

Link spre comentariu

Salut, Eu lucrez numai cu laptopuri. Adica am doua, un AMD-1,85MHz si unul Intel-1200 si cu ambele merge struna programarea. Am incercat cum am mai spus si cu ICProg dar pe AMD nu mi-a mers intotdeauna bine programarea. In rest pot sa spun ca am folosit acel programator cu succes. De fapt am ajuns la Winpic800 de nevoie deoarece am procurat un 12F683 de generatie noua (e bestial IC-ul ala!) si cu ICprog nu pot sa-l programez ca nu-l cunoaste. Asa ca am recurs la WinPic800 care stie mult-mai-multe sa faca decat ICProg. Toate bune.

Link spre comentariu

tensiunea de alimentare obțintă din COM nu e deloc ”safe”, deia și sînt diferențe între calculatoare și nu le merge la toți la fel pe orice PC, oricînd îți poate face figuri. De preferat e tensiune externă.Văd că ai descoperit acel winpic800 și tu vrei sa-ți mulezi activitatea pe el, mi se pare pe dos, mai degrabă îți găsești un programator bun, te axezi pe el și pormă alegi cel mai bun soft de control pentru acel programator. Și mie îmi plăcea winpic800 cînd foloseam JDM-ul pentru că recunoștea PIC-urile și nu le mai alegeam eu.Eu însă te provoc să evoluezi la un programator pe usb fașă de care jdm e doar o jucărie. Îți poți face/cumpăra o clonă de ICD2 (care are și debuger) sau o clona de pickit2 care programează și pic-uri de 3,3V, e mai ușor de făcut ca ICD-ul și are un soft ce te va face să uiți de winpic800. Aceste programatoare pe USB nu au nici o problemă cu alimentarea, evident nu au nevoie de alimentare externă.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări