Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest cipass

TV Thomson model 14MG76C

Recommended Posts

Un salut prietenesc tuturor!

Doresc un sfat sau un ajutor tehnic intr-o problema pe care o am cu un tv marca THOMSON model 14MG76C, tip "sport" diagonala 37 cm si care intra in Stand-by imediat dupa pornire. Daca nu e folost mai mult timp - o zi, doua, si e repornit, functioneaza pina cind ii dau comanda stand-by, dar daca vreau sa-l repornesc, la o secunda intra in stand-by si nu mai vrea sa porneasca iar la incercari repetare, porneste si intra in stand-by in acelasi moment. Nu detin o schema pentru ca sa fac ceva masuratori. Daca cineva dintre depanatorii experimentati de aici a mai intilnit acest fenomen, il rog respectuos sa ma ajute. Multumesc.

 

Robeert: Buna seara. Pe viitor v-as ruga sa dati mai multe detalii cand postati o problema ( ex. sasiu, procesor, jungle, etc. ). Multumesc pentru intelegere.

Link to comment
Share on other sites

Se inspecteaza mai intai vizual calitatea lipiturilor la componentele predispuse la incalzire (rezistente cu puteri mai mari de 0,5W, tranzistori si integrate puse pe radiatori, trafo linii).Se intoarce sasiul pe masa si cu tv pornit se bate in placa in diferite zone pentru a se stabili zona cu eventuale fisuri.Daca nu se intampla nimic cand loviti in placa, nu este exclus sa aveti ceva electrolitici uzati (in primul rand in sursa).

Link to comment
Share on other sites

Da, am fost putin evaziv, recunosc si-mi cer scuze ptr acest lucru si, mai ales, pentru faptul ca revin tirziu pe acest subiect, dar serviciul meu in deplasare, nu-mi permite f. mult timp pe net si de aceea revin cu intirziere. Am verificat toate lipiturile si nu sint lipituri reci. Sasiul este TX91G. Procesor ST9293J9B1/HAI.Referitor la bataia in el usor pentru a vedea daca nu are contacte imperfecte pe placa, degeaba bat ptr ca ca odata intrat in stand-by, daca incerc pornirea lui, in secunda urmatoare intra in stand-by din nou si tot asa otine. Nu pot face nici masuratori din acest motiv. Porneste doar daca nu a fost conectat la priza citeva zile. Am verifcat optic componentele de pe placa si nu e nimic dubios. O sa incerc schimbarea electroliticilor din etajul de alimentare si de comanda. El se comporta ca si cum cineva ar avea o alta telecomanda si cind eu il pornesc, celalalt apasa in acelasi moment inchiderea lui.Multumesc pentru intelegere si ajutor.Cipass

Link to comment
Share on other sites

am schimbat azi toti condensatorii electrolitici din alimentare si cind am incercat pornirea lui, a avut tendinta ptr o secunda sa porneasca, mi-a dat inalta tensiune si tubul s-a incarcat electrostatic, dar nu a mai pornit deloc. am verificat ce se intimpla si am gasit tranz. final linii BUH 515 D cu scurt intre emitor-colector. Nu inteleg cauza si ce sa mai fac acum. Mi-e teama sa-l schimb sa nu se arda din nou, ptr ca nu cunosc cauza distrugerii instantanee a tranzistorului respectiv. Nu am gasit contacte reci. Respect pentru intelegere si ajutor. Sasiul este asa cum a zis leoncris. Multumesc :cry:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines