Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
thewax

Incarcator portabil

Recommended Posts

Buna ziua .Dupa cum spune si titlul as vrea sa fac un incarcator pentru telefon portabil . Portabil in adevaratul sens al cuvantului adica un incarcator alimentat de la baterii/acumulatori care incarca acumulatorul telefonului . Intrebarile ar fi urmatoarele : Se poate asa ceva? daca se poate Nu ar afecta acumulatorul sau telefonul? Multumesc.Alex

Link to comment
Share on other sites

Deci la usb sunt 5v din cate stiu eu .

De la portul USB (tensiunea disponibilă = 5 V)nu se poate cu această schemă, diferenţa dintretensiunea de intrare şi cea de ieşire trebuie să fiede cel puţin 3 V. În plus, acumulatoarele Li-Ion sauLi-Po cu care sunt echipate telefoanele actualenecesită un regim de încărcare special (căutaţi peforum, această problemă a fost larg dezbătută).

un incarcator alimentat de la baterii/acumulatori care incarca acumulatorul telefonului.

O soluţie (mai degrabă "transportabilă" decât "portabilă" !)ar fi să utilizaţi un încărcător auto pentru telefon şi o bateriede acumulatoare de 12 V/4 Ah (sau mai mult).
Link to comment
Share on other sites

schema nu e facuta pt usb..nici ar avea ce sa incarce..ce telefon se incarca cu 2-3 volti? scheema e valabila pt acumulator mai mare ..12 v sau grup cum zicea colegul. in ceea ce priveste clipul de pe YT incarcarea e probabil de scurta durata , un acumulator asa mic (ca cel din cutiuta respectiva) nu are de unde sa debiteze curent pt o incarcare completa in timp al acumulatorului device ului respectiv.deci e un trick..

Link to comment
Share on other sites

evident ca da cu 4 acumulatori de 2A/h..teoretic,,in pratica pot aparea probleme la legarea in paralel a acestora..dar nu stiu ce v ar ajuta un ciclu de incarcare sau 2 maxim, in plus de la un asemenea grup de acumulatori. mai simplu e sa achizitionati inca un acumulator de telefon in plus,, :dans:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines