Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
serban

Problema acces bios

Recommended Posts

Placa de baza de pc/desktop g-byte cu chipset 965 ,functioneaza absolut perfect cu orice Windows . Pagina de BIOS la pornire o pot accesa cu delete cand porneste calculatorul , dar nu pot modifica nimic ; pur si simplu apare pe ecran tabelul cu AWARD BIOS dar din tastatura nu ia nici o comanda ( sus,jos etc ) si nu apare pe ecran ca ar cere nici o parola . Ce am facut pana acum : short pini clear-cmos , bateria scoasa si short , alta memorie SST 25VF080B rescrisa de mine cu ultimul bios . Ce sa mai incerc ca sa pot intra in bios ? Multumesc !

Link to comment
Share on other sites

Va salut ! Ce fel de tastatura aveti la pc-ul dvs,adica pe ps2 sau pe usb,daca este pe usb tastatura nu o sa mearga pentru ca trebuie sa activati optunea din bios pentru usb.Eu asi zice ca sa incercati cu o tastatura pe ps2.

Dupa ce luati o tastatura pe ps2 si intrati in bios dati la optiunea integrated peripherals apasati pe enter,dupa care dati la optiunea usb keyboard support si il setati pe enabled in loc de disabled cum este el setat din fabrica,dupa care apasati pe esc si ii salvati optiunea aceasta,adica va duceti unde scrie save & exit setup si apasati pe enter si y si inca odata pe enter.Dupa care trebuie ca sa mearga si tastatura pe usb.Uitati va adaug si doua poze unde trebuie ca sa ajungeti aceste setari.

 

Succes !!!

Link to comment
Share on other sites

...tastatura ps2 . Repet : pot apela pagina de bios , dar nu pot sa ma duc in sus , in jos etc .... practic nu pot sa fac nimic pe pagina de bios ca si cum ar fi blocat cu un " password" dar nu apare nici o rubrica sa bagi vreo parola ; ca sa ies din bios tb. sa dau restart la calculator . Tastatura este buna pentru ca daca las pc-ul sa buteze in Windows functioneaza absolut perfect ; oricum am incercat placa cu mai multe tastaturi ps2 Multumesc pentru raspunsuri !

Link to comment
Share on other sites

Nu retin configuratia hardware pe care am patit si eu asa la cineva,nici nu ma asteptam la asta,tastatura era pusa in conectorul PS2 de mouse.Cu DEL intra in BIOS si atat,nu mai putam face nimic decat reset din buton.Resetat BIOS plus alte tentative nici un rezultat,cand am dat unitatea mai la vedere am vazut ca tastatura nu e unde trebuie si dupa schimbare totul era OK.Daca nu e asta,incearca si alta tastatura,macar de proba.In windows tastatura functioneaza?Unele placi au jumper-i sau setari in BIOS de unde sa alimenteze porturile PS2,din 5V stand-by sau din 5V power-on.Posibil sa fie sursa obosita,5V stand-by poate fi mai putin,ca si functie de pornire face fata dar poate tensiunea este sub limita de functionare a tastaturii.Cel mai simplu testezi cu num lock sau caps lock,daca se aprind-sting led-urile respective atunci cand apesi tastele respective,tastatura pare OK si ar trebui sa functioneze.

Link to comment
Share on other sites

- am pus baterie de 3V noua : - am incercat cu 5 (cinci ) tastaturi - 4 pe ps2 si una pe usb ; - am incercat si cu alta sursa ; Repet : in Windows functioneaza totul perfect . Daca dau "delete" la inceput , intra pagina de AWARD BIOS si atat ; nu pot sa dau sus, jos etc din tastatura si nici sa ies ,trebuie sa dau reset la calculator ; cu CTRL+F1 nu intra in bios ; daca apas CapsLock cand este meniul de bios nu se aprinde led-ul corespunzator ; alimentarea cu 5V pe tastatura am masurat-o si este ok Cred totusi ca este pusa parola pe bios ( dar am resetat totul , mai mult am rescris ultimul bios pe o alta memorie noua si am inlocuit-o .....) Multumesc pentru raspunsuri !

Link to comment
Share on other sites

nu ai lasat cumva jumperul pe pinii de reset ?

la placa asta gigabyte daca uiti sa scoti jumper-ul de pe pinii de reset nu porneste deloc pc-ul . Deci placa asta de baza + tastatura functioneaza perfect in Windows , problema este doar daca vreau sa accesez pagina de bios ( cu "delete" la pornirea pc-ului ) : apare pe ecran meniul de bios dar nu pot sa apelez absolut nimic din tastatura ; ca sa ies trebuie sa dau "restart" la pc .. Multumesc pentru raspunsuri !
Link to comment
Share on other sites

Incearca sa descarci de pe site-ul oficial ultimul bios pentru resciere din windows , ruleaza-l , lasa-l sa-si faca treaba , dupa restart lasa-l sa lanseze windowsul , da-i un shutdown apoi porneste-l din nou si incearca sa intrii in bios. Apropo de ce zicea colegul de mai sus te-ai uitat sa fie tastatura in mufa violet , sa nu fi conectat invers tasatura cu mouse-ul ? Nu ai vreun card de diagnoza la indemana ? Biosul nu poate fi de vina pentru ca altfel nu ar lansa PC-ul , daca e parolat trebuie sa iti ceara parola . Incearca ce ti-am zis mai sus si revino.

Link to comment
Share on other sites

Se pare ca acel CMOS s-a flash-uit definitiv... :rade: solutia ar fi un alt cip programat.

m-am gandit si eu la treaba asta si am specificat mai sus ca am incercat si cu o alta memorie SST 25VF080B noua rescrisa de mine cu ultimul bios ( am scris-o cu interfata spiflash ). am facut si flasuire din Windows cu programul lor @bios ; merge ,ia biosul dar ........tot nu pot manevra cu tastatura in meniul de bios .....
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines