Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
glazy16

Reflow , rework , reballing

Recommended Posts

Va rog daca vreti, sa-mi trimiteti si mie un notepad cu instructionile unei operatii de reflow sau reballing!va multumesc.Instructiunile sa includa, pregatirea placii pentru reflow, adica cum se pregateste, , ce substante sa folosesc si la cate grade, si apoi racirea.

Link to comment
Share on other sites

Pentru subiectul asta exista deja un topic sticky in categoria HARDWARE dar daca nu se va sterge sau adauga la acel topic incep eu cu niste mici precizari si recomandari. Operatiunea de reballing nu poate fi generalizata , doar anumite etape eventual , depinde in cea mai mare masura de piesa caruia i se face reballing. NU e acelasi lucru un reballing la o placa video de PC , la o placa de baza de PC sau la o placa de baza de laptop , fara sa mai socotim ca si acestea sunt de mai multe feluri si constructii , iar cipurile la fel. Cel mai important este experienta sau pentru incepatori testele facute pe placi defecte la inceput , depinde si ce unealta de rework se foloseste pentru reballing , nu cred ca se poate face un tutorial de la A la Z , eventual cu pasii generali care ar trebui urmati. Indicat ar fi un binevoitor cu experienta mai mare in domeniu sa posteze un asemenea tutorial aici , nu in privat doar unui user , daca tot s-a adus vorba de asta. Sunt cel putin 3 useri pe care ii stiu , cu experienta mult mai mare ca a mea in domeniu care ar putea da niste indicatii folositoare si poate ne mai dam fiecare cu parerea si mai invatam lucruri noi. Un lucru nou ce l-am invatat ar fi folosirea de banda Kapton termorezistenta lipita pe cipul la care se face reballing de la inceput, inca nu am incercat dar se zice ca ajuta foarte mult , reduce riscul distrugerii cipului in timpul operatiunii de reballing. Racirea se va face natural pana in jur de 80grade apoi se poate forta cu un ventilator.Personal recomand preincalzirea placii minim 30min la aprox. 130grade pentru inlaturarea treptata a posibilei umiditati aparute in placa ( depinde mult de mediul in care s-a folosit ). Nu as mai adauga aici decat ca recomand folosirea unui flux original Amtech Made in USA , diferenta dintre el si chinezariile ieftine fiind enorma. Sper sa mai primim si alte sfaturi .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines