Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Subwoofer Auto 100W


Ema_power

Postări Recomandate

Amplificator subwoofer, putere maxima 100W, ca final sa folosit TDA7294. Partea de conversie din 12v in +30/-30v este cea mai simpla schema cu TL494, schema care se foloseste in mai toate amplificatoarele auto. Ca si piese nu este foarte costisitor, mare parte din piese se gasesc in sursele PC(taful mai ales).Amplificatorul nu este la prima realizare, de fapt este la a opta, deci ca si fiabilitate este ok.

 

Schema smps:

Posted Image

 

Trasformatorul este recuperat dintr-o sursa PC. Are in primar 2*10sp cu doua sarme in paralel de 0.7mm iar in secundar 2x20sp cu sarma de 0.9mm. Pentru consumul amplificatorului este mai mult decat de ajuns!

Posted Image

 

Consum la mers in gol nu depaseste 0.4A la 14.4V

Posted Image

 

Cam asa arata varianta a opta:

Posted Image

 

Mai multe poze aici:

http://s1103.photobucket.com/albums/g468/ema_power/Subwoofer%20Auto%20100W/#!cpZZ1QQtppZZ16

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 186
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu-i frumos cum procedezi. Şi eu am multe proiecte în care am cheltuit zile, poate luni întregi încercînd să le găsesc hibele, dar ăsta nu e un motiv să nu le dau şi altora după ce am terminat. La urma urmei, scopul e să ne ajutăm între noi, atitudinile egoiste sînt dăunătoare.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

2x10sp cu 0.9mm nu e bine deloc!Daca vrei sa folosesti o singur conductor in primar foloseste de >1.0mm, cu toate ca nu e bine deoarece se pirde din putere daorita efectului pelicular la frecvente inalte!2x10sp cu 2x0.9mm in paralel mai merge.2x10sp cu 3x0.7mm in paralel e si mai bine.Daca vrei sa beneficiezi de putere si sa i-ti incapa bobinajul intr-un traf de sursa PC, respecta ce am zis mai sus:"Trasformatorul este recuperat dintr-o sursa PC. Are in primar 2*10sp cu doua sarme in paralel de 0.7mm iar in secundar 2x20sp cu sarma de 0.9mm. Pentru consumul amplificatorului este mai mult decat de ajuns!"

Am bobinat si eu traful astazi, traful provine dintr-o sursa Atx de 250 w, in primar i-am dat 2 x 10 cu sarma de 0.9 , iar in secundar 2 x 20 cu sarma de 0.9 :) cam ce putere as putea "trage" din el ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări