Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Micro-robot


Guest Florian_L

Recommended Posts

Guest Florian_L

Buna ziua,

Vreau sa construiesc un micro-robot, cu roti, dotat cu micro-microscop, cu ajutorul caruia sa pot vizualiza, manipula si asambla obiecte de mici dimensiuni. Robotul trebuie sa comunice wireless cu PC-ul. Intrebarea este daca se poate realiza asa ceva.

In speranta ca ma puteti ajuta, multumesc anticipat!

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Florian_L

Acela este pentru chirurgie, mie nu-mi trebuie (deocamdata) ceva asa complex.

Sa exemplific: Robotul poate fi contruit pornind de la un minisumo: http://forum.inteligenta-artificiala.ro/viewtopic.php?f=36&t=221, pe cat posibil construit pe inaltime, ceva de genul 50x50x150(mm) si dotal cu un mic microscop digital: http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pid=191312.

Acum trebuie si un sistem wireless prin care PC-ul primeste imagini (film) de la microscopul digital (marite 10x), si deasemeni robotul primeste comenzi de la PC atat pentru deplasarea robotului pe directie cat si pentru coordonarea bratului (ar trebui sa vad daca poate fi dotat cu brat).

 

Dupa cum puteti vedea robotul prezentat mai sus este mini nu micro. Ca sa fie micro ar trebuie sa fie de maxim 1cm-cub, dar nu stiu daca exista microscoape digitale asa mici. Este foarte probabil ca astfel de micro-roboti sa existe ca produse experimentale de laborator dar eu vroiam sa stiu daca exista deja in comert la un pret accesibil. Anyway: Pe moment m-as multumi cu unul "mini".

Link to comment
Guest Florian_L

Multumesc pentru link, camera mi se pare super, ma bucur ca exista asa ceva. Stiu ca este pentru domeniu medical, bine ar fi daca ar realiza si marire 10x sau 100x pentru vizualizarea de mici obiecte. Acum mai trebuie sa gasesc step-motoare (cat mai micro posibile), precum si sistem wireless (tot micro) pentru comunicarea cu PC-ul. Trebuie sa mai caut! Thanks!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines