Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda controlere motoare pas cu pas


Guest crokodilu

Recommended Posts

Guest crokodilu

M-am mai gandit si cred ca merge la rubrica "microcontrolere" insa nu-mi dau seama la care: pic, atmel, etc.viewtopic.php?f=195&t=94655Deci cine ma poate ajuta cu idei si eventual cu realizarea:- dar fata de ce am scris in topicul respectiv, poate as renunta la conectarea cu laptop prin usb si as folosi butoane, cate 2 pe fiecare motor inainte/inapoi, respectiv mai repede/mai incet.- m-as baga la partea de programare adica sa fac rost si de o "macheta" prin care sa programez controlerul- insa nu ma descurc la partea practica a montajului- nu imi dau seama nici ce microcontroler ar fi mai potrivit.Apreciez orice sfat care sa ma lumineze.Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest crokodilu

Ok, incerc sa pun problema altfel:Imi puteti recomanda o arhitectura functionala si pe care sa o pot gasi prin magazinele din Bucuresti pentru:- un microcontroler care sa poata fi programat si care sa poata functiona independent (cu alimentare, cu placa dedicata, oscilator, si ce mai trebuie)- sa aiba 8 pini de intrare de tip logic: 0 logic - 0V, 1 logic - 5V. Prin pinii respectivi il voi controla din butoane (pun pinul la 5V sau il las in aer ca as am 1 respectiv 0 logic la intrare, sau la masa, nu stiu exac care este comportamentul). Ulterior il voi conecta la calculator printr-un adaptor usb->iesiri digitale, daca o sa fie cazul.- sa aiba 8 pini de iesire de tip logic: 0 logic - 0V, 1 logic - 5V. Prin respectivii pini sa pot comanda drivere care alimenteaza motoarele pas cu pas- sa aiba placa de programare care sa poata fi legata prin USB la laptop. Eventual daca nu exista cu USB merge si serial/paralel ca am un PC care are.- sa am un mediu de programare, c/c++/c# cu care sa il pot programa, sa pot controla iesirile in functie de starea intrarilor. Eventual exemple simple de la care sa pornesc.- sa am o placa in care poate functiona: soclu, alimentare, oscilatori, etc. Pt. mobilitateo sa am alimentare din acumulatori/baterii, sper totusi sa nu consume prea mult si sa aiba o tensiune mormala, de pana in 12v.Ideea ca nu prea am timp si nici experienta necesara sa ma descurc in multitudinea de deviceuri existente in lume. Teoretic stiu cu ce se mananca insa practic as vrea o reteta functionala cap-coada, sau macar de unde sa iau toate "piesele" astfel incat sa mearga jucaria.Multumesc.

Link to comment
  • 2 months later...
Guest crokodilu

Multumesc.

 

Am studiat putin problema, inca nu inteleg mare lucru insa invat repede.

Am cateva intrebari:

- la adresa http://arduino.cc/en/Main/Hardware vad doua chestiuni ardiono boards si shields. Ce inseamna shields? Boards-urile contin placa + contolerul?

- am vazut ca exista niste posibilitati sa controlez motoarele, cumva acesta http://www.robofun.ro/shields/power_driver_shield permite controlul motoarelor pas cu pas?

Link to comment
  • 1 month later...
Guest crokodilu

Cred ca raspunsul este ARDUINO. :freaza:

Da, asta era raspunsul :da Dupa ceva teste si mici retusuri s-a conturat o solutie interesanta care merge relativ ok:
Link to comment
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines