Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre feng shui


Guest

Recommended Posts

Pentru a putea sa ne amenajam casa in stil feng shui este foarte important sa elucidam la ce se refera acest concept.Aceasta invatatura detine o traditie destul de lunga si in ultima vreme devine tot mai cunoscuta si tot mai apreciata bucurandu-se de o atentie sporita. Si asta deoarece , cum este si firesc, cu totii ne dorim sa ne simtim cat mai bine acasa, in intimitatea locuintei noastre.In plus se spune ca Feng Shui nu are o influenta numai asupra domeniului de amenajari ci si a asupra a tot ceea ce ne inconjoara. Dar ce este de fapt Feng Shui? Ei bine se pare ca invatatura provine din traditia chineza veche si reprezinta un "pachet de metode" care ne permite sa calculam si sa influentam din punct de vedere psihologie si spiritual mediul in care traim, mediul inconjurator. Mediul determina in mare parte comportamentul nostru , actiunile noastre, felul in care ne simtim si evoluam.Ce parere aveti despre aceasta teorie? Credeti ca toate aceste lucruri au cu adevarat efect asupra noastra?

Link to comment
  • Replies 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

"Pentru a putea sa ne amenajam casa in stil feng shui este foarte important sa elucidam la ce se refera acest concept."

ARTA TERAPIEI PRIN AMBIENT - Abureala .

Pentru deconectare fiecare are stilul sau . De regula cauti o pozitie comoda ( preferatul meu este un fotoliu comod aflat in camera de lucru,evident) balansoar , sezlong, pat..., o muzica adaptata starii de spirit a momentului si ochii inchisi .

Povestile astea cu ... feng shui nu se adreseaza unor persoane active , ci poate unora care tembelesc nauci prin casa in lipsa de orice preocupare.Cand sunt/ esti foarte preocupat , de multe ori nici consoarta n'o remarci chiar daca'i in ... deshabillé. :rade:

 

Sssstttttttttttt , sa nu ma parasti ca... :nebunrau:

Link to comment

Din feng-shui eu unul am retinut chestii pe care le consider esentiale:-sa nu-ti asezi fotoliul/scaunul cu spatele la usa;-sa nu ţii toate vechiturile in camera in care stai, şi mai ales sa nu le ţii învălmaşite, dezordonat.-o camera curată, simplu mobilată, bine luminată, incalzita potrivit, aerisită, frumos zugravită si decorată, atrage dupa sine un tonus optimist, sanatate si bunastare.

Link to comment

Foarte bine punctat Spitfire . La acestea s-ar mai putea adauga :

- o atentie acordata culorilor si a semnificatiilor lor :

verdele poate da senzatia de stagnare pentru ca este o culoare care poseda o energie apasatoare, grea; alaturarea verde negru creeaza o stare tensionata

rosu da o senzatie de stabilitate atunci cand apare uniform pe anumite suprafete dar daca se doreste utilizarea ei pe suprafete mari , e bine sa se mearga pe tonuri mai deschise- rosu coral, somon.

portocaliul este mai putin inritant fata de rosu dar pe suprafete mai mari este de dorit sa se utilizeze tonuri mai deschise.

galbenul este stimulant si pentru aceasta se aplica aceeasi regula ca la rosu si portocaliu, se prefera tonurile mai deschise, care trasmit o anumita caldura.

albastru este considerata o culoare ce relaxeaza desi in tonuri prea deschise poate fi considerate de unii o culoare deprimanta.

violetul atunci cand se alege un ton luminos poate facilita meditatia.

Albul ramane insa in feng shui elementul cheie.Este considerat de cei mai multi energie pura, reprezentand energie si puritate.

 

-patul nu trebuie niciodata plasat in linie dreapta cu usa si se considera ca ar fi foarte bine daca ar exista un perete de protectie pe una din partile laterale ale patului.

- o amenajare ce respecta regulile feng shui nu permite existenta zonelor intunecate

Link to comment

Ce inseamna in linie dreapta cu usa? Sa fie pe peretele cu usa sau pe un perete perpendicular pe cel cu usa,sau pe cel opus?Eu nu vad de ce ar fi o abureala feng shui-ul si alte d-astea ce tin de amenajarea spatiului...e logic ca o camera alandala nu-ti creeaza o dispozitie prea placutaAsta nu inseamna ca trebuie s-o dam in extreme,adica daca un obiect nu este orirentat nu stiu cum,nu ne putem continua viata...

Link to comment

Ce inseamna in linie dreapta cu usa? Sa fie pe peretele cu usa sau pe un perete perpendicular pe cel cu usa,sau pe cel opus?

Adica patul sa nu fie pus in mijlocul camerei si din pat sa vezi, direct,usa. In amenajarile moderne sunt multe persoane care prefera patul pus pe centru(mai ales cuplurile tinere) . Dar acest tip de amenajare poate parea destul de deranjanta pentru alte persoane.De preferat este ca patul sa fie intr-un colt si chiar perpendicular pe directia usii daca se poate.
Link to comment

@Dr.L-"Eu nu vad de ce ar fi o abureala feng shui-ul si alte d-astea ce tin de amenajarea spatiului...e logic ca o camera alandala nu-ti creeaza o dispozitie prea placuta"Asta tine de design si de educatie, nu de feng ...@Mada- "De preferat este ca patul sa fie intr-un colt si chiar perpendicular pe directia usii daca se poate."Iar cel dela... perete sa faca salturi noaptea pentru a ajunge la baie .Si daca'i pe alt ... perete , nu poti dormii?Bravos ... natiune !Feng shui demult nu mai este o arta , a devenit o ... afacere.

Link to comment

Foarte mult conteaza si orientarea patului, e de preferat sa fie orientat pe axa nord-sud, cu capul catre nord...am incercat sa pun patul in camera pe directia est-vest si parca nu eram odihnit, indiferent cat as fi dormit...nu stiu daca toata lumea percepe asta, sau daca are macar nervi sa incerce sa schimbe orientarea patului, dar la mine a mers. Nu stiu daca are legatura cu feng-shui dar din intelepciunea orientala e extrasa ideea asta...Mare atentie si cu orientarea patutului pentru copil...daca observati ca bebe doarme mereu perpendicular pe directia patutului ar fi cazul sa va procurati o busola :)

Link to comment
  • 1 month later...
Guest GlowingStar

OK, then.si deci voi spuneti ca aveti intelepciune, ma refer la voi, cei ce luati acest FS ca mod de viata si il considerati un mod de viata armonios; adica FS s ar traduce ''in armonie cu mediul''Pai daca asta considerati, ca sunteti intelepti, poate data viitoare veniti cu un argument mai ...stiu iio, poate mai 'bolovanos'(care sa nu fie mutat usor) mai degraba decat 'intelepciunea este a ta atunci cand o dai si altora......si ce ot mai fi zis acolo.FS e inutil fiindca modul in care te imbraci, modul in care iti asezi lucruriile prin camera nu influenteaza in vreun fel aceste 'energii' universale. Imi aduc aminte clar, un doctor in stiinte si astronomie a zis odata :''Totul in jur este energie. Avem deci celulele, coboram un 'etaj' pana la molecule, apoi inca un 'etaj' pana la atomi; apoi inca un etaj pana la nivelele sub-atomice, urmat de inca un etaj pana la un 'nivel' chiar mai jos(nu mai stiu sigur, parca zicea bosoni, leptoni, quarci... nu mai imi aduc aminte bine), iar apoi este energie pura.Deci orice ai face, oricum ai aranja in camera obiectele, tot la fel circula energia. FS la fel ca si buddhismu, e bazat pe niste superstitii foarte ridicole din timpuri antice. Acuma fireste, e frumos atunci cand in camera nu e vraistie(asa ca la mine : ) ); la mine e vraistie tot timpul : ) oriunde arunci o privire ai sa vezi or carti asezate aiurea or lampi or niste trafuri ori cutii cu piese.... : )

Link to comment

Fiecare e liber sa-si exprime parerea . Daca nu esti de acord cu noi esti liber sa ne combati dar cu replici mai inteligente decat "FS e inutil". Si in plus citeste regulamentul: limbajul gen mess nu e tolerat pe aici.

Link to comment
Guest GlowingStar

Fiecare e liber sa-si exprime parerea . Daca nu esti de acord cu noi esti liber sa ne combati dar cu replici mai inteligente decat "FS e inutil". Si in plus citeste regulamentul: limbajul gen mess nu e tolerat pe aici.

bine : )
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines