Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator altec lansing


Recommended Posts

Am vazut la un prieten un subwoofer activ.Cand l-am desfacut am observat traful pe care scria 10*2 V si 0.78A...Producatorul zice ca sistemul 2.1 produce 30W si credeti-ma ca daca il da la maxim dardaie pe parchet wooferul si nu te auzi decat daca vorbesti destul de tare(asta intr-o camera 6*3)...Vreau si eu sa stiu cum e posibil asta,dat fiind faptul ca e alimentarea...

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Cand l-am desfacut am observat traful pe care scria 10*2 V si 0.78A...Producatorul zice ca sistemul 2.1 produce 30W

gogosi pe bat...! cineva minte sau dezinformeaza la faza aceasta ...si iata si de ce...formula randamentului oricarui proces din natura este STRICT SUB-UNITARA ...! daca pe trafo de alimentare respectiv scrie ca scoate 2 x 10v / 0,78 a , asta inseamna ca puterea lui este de maxim 2x10x0,78 = 15,6w ...! asta inseamna ca , indiferent de metoda folosita , in cel mai pur si absolut teoretic caz --- utopic , evident --- , am putea obtine pe difuzoare o putere maxim-maximorum de 15,6 w ...! :da nici macar o zecime de watt mai mult ...! de aici si pina la cei 30w este cale lunga ...! sau , poate ca sint watt-i din aia chinezesti , umflati cu pompa... :rade:
Link to comment

Total de acord cu Dl @misuraelectronic, cu mentiunea ca puterea aia de 15W ar fi posibila doar in cazul unei eficiente de 100% al amplificatorului, situatie de care permiteti-mi sa ma indoiesc temeinic, mai degraba probabil maxim 10W reali se pot obtine de la jucarie ( orice chinezism din asta X.Y nu o pot numi decat jucarie, in nici un caz amplificator ), cine-si iroseste banii pe ele n-are decat sa suporte consecintele si sa inghita minciunile livrate de producatori/comercianti.

 

@MuSi se aude asa cum spui deoarece acele incinte sunt facute sa se scoata maximul posibil de bau bau/zgomot din ele fara nici un fel de considerente legate de calitatea sunetului, este suficient ca sa baone ca o toba, nimic mai mult, galagia o vor face asazisii sateliti care majoritatea ar exploda practic daca ar primi 30W reali :ras:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines