Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri investiei masiva IT Romania!


Guest DavidMuller

Recommended Posts

Guest DavidMuller

Fiind un prim mesaj as vrea sa va salut pe toti in primul rand! Referitor la prezenta mea pe forum, am reveni in Romania dupa aproape 21 de ani intr-o scurta vacanta si am fost placut impresionat de cum a evoluat Bucurestiul exceptand educatia si traficul si as vrea sa incerc o investieie in IT. Credeti ca mai merg aceste afacerile pe acest sector dar la nivel inalt nu investitii de carton de 100.000 de euro cu o cladire cu 5 birouri si 10 angajati cu un calculator fiecare. Ma refer la ceva serios. Pot gasii specialisti in Romania fiindca din cate am citit pe forumuri si din cate am inteles de la 2 prieteni care au vrut sa dezvolte o fabrica de mobila in tara nu au mai gasit specialisti si au fost nevoiti sa renunte la tot si sa vanda cladirea si utilajele. Si in IT este aceiasi problema sau se gasesc inca specialisti?Spatiu central in Bucuresti si o cladire destul de mare as avea. Intrebarea este in ce sector al IT pot dezvolta o afacere serioasa si daca ar mai merge asa ceva in Romania. Ce profit as putea scoate din asta cu oameni competenti bine inteles ca nu ma ocup eu, eu fiind doar investitor fara sa am studii in domeniul IT?Promovarea ca peste tot este o problema dar cu ceva spoturi TV, reclame, panouri publicitare si reclama platita pe internet cred ca m-as putea face cunoscut doar ca nu stiu in ce sa investesc in IT si daca merita. Imi pot amortiza investitia dintr-o asemenea afacere si apoi sa am si profit sau sunt doar afaceri de 3-4 mii de euro cat sa traiasca decent un om. In Germania se castiga milioane din asa ceva dar aici este alt nivel de trai si nu stiu daca as avea o piata de desfacere sau daca oamenii sunt interesati sa plateasca pentru servicii IT. Ce parere aveti?Cu stima, David Müller!

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In hardware te poti lansa lejer , romanul are pofta de cumparaturi chiar daca e criza, doar plasma si calculator tre' sa aiba in casa. faci o firma si te apuci de vanzarea online ca asta e mult mai prolifica decat cea cu magazinul pe strada.. si de ce nu , poti sa deschizi si magazine ,daca te tine buzunarul , in capitala , cat si in provincie.. daca iti merge treaba si vei avea cotatii la bursa sunt primul care cumpara actiuni la firma ta :da

Link to comment
Guest DavidMuller

Daca ar fi atat de profitabila partea de hardware de ce magazine cunoscute ca depozitul de calculatoare, Class, Flamingo, ShopIT si asa mai departe sunt in faliment?

Link to comment

Daca ar fi atat de profitabila partea de hardware de ce magazine cunoscute ca depozitul de calculatoare, Class, Flamingo, ShopIT si asa mai departe sunt in faliment?

De ShopIT n'am auzit sa fie in faliment... Magazinele care erau axate mai mult pe showroom'uri ca DC, Flamingo, etc, au fost intrecute de "afacerile de apartament" ale magazinelor online, pentru simplul fapt ca magazinele online nu trebuie sa plateasca atatia angajati si chirie pe spatiu.
Link to comment

Nu concurenta creata de magazinele online e cauza falimentului inregistrat de giganti cu picioare de lut precum Ultra Pro Computers, Flamingo, etc, ci managementul dezastruos, directori semianalfabeti si refractari la orice sugestie constructiva, obtuzitate maxima la nivel decizional, personal mai degraba atehnic decat tehnic, metodele eficiente pe care acesti "giganti" le-au gasit pentru a...alunga specialistii pasionati si onesti.Firme si branduri bine administrate(Emag, PCGarage, Maguay, Caro Group, etc)au facut fata crizei fara probleme, unele din acestea inregistrand chiar cresteri, pe anumite sectoare.

Link to comment
Guest DavidMuller

Mi-a propus cineva din Canada o afacere destuld e interesanta astazi. Un radio intr-un oras mic cu 33.000 de locuitori nu mi-a dat numele orasului a spus ca doar daca sunt interesat de afacere detaliaza, cladire proprie de 140 mp spatiu util, complet antifonat, licenta radio valabila incepand de la 1 decembrie eu sa vin doar cu aparatura si angajatii si sa ma ocup de radio, lui ii platesc cladirea si licenta. Nu am auzit nici in Germania, nici aici de asemenea afaceri. Cat se poate scoate dintr-un radiou si de unde vine profitul la un radio?

Link to comment

un orasel de 33000 de locuitori e cam mic ptr a scoate bani.. in primul rand iti trebuie experienta in radio , ca sa acaparezi publicul sa ai audienta . ai audienta , ai si publicitate , adica vin bani, in afara de celelalte surse de venit .. nu prea vad o oportunitate intr-un post de radio local.. banuiesc ca tu ai bani si nu mai stii cum sa-i inmultesti , dar cum ai ajuns sa-i ai? :nas: si astia au fost "produsi" cumva , nu? deci, era vorba de IT .. sa faci bani din IT.. in primul rand bagi bani intr-un studiu de piata , ca sa vezi in ce investesti , sa vezi niste predictii despre cifre , sa stii ce si cum. de aia ai nevoie de un economist.. la noi poti gasi solutii tehnice :da , cum ar fi cum sa legi doua calculatoare intr-o retea (sau cu sfoara unul de altul :rade: ) si pe cat se pricep unii colegi de forum si la partea de management.. recomand si niste cursuri la FSEGA in Cluj , despre management si marketing. acu , parerea mea de om uns cu tot felul de alifii si erbicide ar fi sa investesti intr-un magazin online..

Link to comment
Guest DavidMuller

Banii ii am din terenuri si un service auto doar ca nu mai merge faza cu service-urile auto in Romania fiindca nu mai exista meseriasi decat carpaci!Studiul de piata l-am comandat dar am vre-o 5 luni de asteptat si vroiam sa imi fac o idee intre timp pe mai multe domenii!

Link to comment
Guest DavidMuller

Subiect inchis! Multumesc mult pentru informatii si ma scuzati pentru deranj, pe 18 octombrie va incepe o investitie pe sectorul agricol din Bulgaria fiindca in IT nu am constiintele si experienta necesara ca sa sustin ceva din cate imi dau seama si ca sa scap de birocratia din Romania fiindca mi-ar fi imposibil aici, spagile sunt egale cu investitia optez pentru Bulgaria!

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines