Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Goldstar CF-21C28L


Recommended Posts

Dupa o runda de schimbat uscaturi si refacut lipituri, aparatul porneste, are OSD, schimba programele, modifica volumul, dar la apasarea tastei MENU de pe bord(nu am telecom. originala) apare CHILD LOCK. Am folosit un SUPERTEL cu cod de P1690 si la fel, schimba programe, modifica volum, in schimb la apasarea tastei de St/by se aprinde LED-ul rosu, imaginea si sunetul se blancheza dar liniile si cadrele raman pornite. Pe placa de sursa se vede locul pt. trafo auxiliar(lipsa din fabrica), puntea red. e plantata, releul de pornire lipseste(tot din fabrica) dar are contactul strapat. Intrebarea e, are cineva o schema ca pe forum n-am gasit iar Gogu e si mai sarac !

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu reusesc sa-i fac standby-ul pt.ca schemele pe care le am nu sunt prea de soi dar nu conteaza prea mult, se poate opri si din buton; pe placa de sursa totul e OK dar eu cred(poate e o prostie) ca oprirea se face din jungla(TDA8376) prin blocarea liniilor comandate digital. Problema e ca nu am telecomanda originala si nu pot face reglarea parametrilor de baza din cauza acestui CHILD LOCK. Stie cineva cum pot scapa de acest blocaj, eventual cum se intra in MENU SERVICE ?

Link to comment

In sfarsit, am reusit sa scot optiunea Child Lock ! Nu stiu prea bine cum, dar am schimbat la memorii pana am dat de una potrivita ! Acum ramane problema initiala: nu face stand/by ! N-ar fi o problema(clientul e multumit si asa) dar ramane un mister pt. mine: dupa cum am spus la inceput, pe placa lipseste trafo auxiliar, releul de start, Q811(A968) e plantat dar are baza in aer caci cele 2 tranz. de comanda lipsesc si ele(totul, evident, din fabrica). In schema, comanda de ON/OFF nu mai primeste decat o sursa comandata de 12v(PQ12S1) si alimentata din linii care dubleaza practic bara de 12v a sursei. Intrebarea este: jungla(TDA8376) face st/by prin comanda proc.(LG8518-08B) ???

Link to comment

Multumesc d-le Dan! Initial, m-am agatat si eu de acest PQ12 dar in placa mea, acesta primeste tensiune numai din bara de 14v a liniilor si dupa pornire dubleaza bara de 12v a sursei. Oricum, am rezolvat si st/by; tranz. de comanda al releului era plantat si conectat la bara on/off dar fara sarcina; pur si simplu, dupa el am mai pus un NPN care la comanda OFF pune la masa baza driverului de linii(ca la unele scheme SHARP). Acum totul e OK; va multumesc tuturor !!! Topic inchis !

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines