Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum leg un monitor apple la un PC


suat

Recommended Posts

Buna seara. Am gasit la cineva un monitor apple de 20 inch. El este prevazut cu un singur cablu... un fel de DVI, dar cu mult mai multi pini, alimentare.. USB.. si altele...cred.

 

Eu la calculator, folosesc o placa vdeo N-vidia fx5500 cu iesire pentru AGP si DVI .

 

Am aflat ca exista spre comercializare adaptoare originale pentru asa ceva, insa pretul unuia e similar cu al monitorului.

 

Am mai gasit pe internet un proiect in care cineva a transformat monitorul intr-unul normal, care sa poata fio conectat la PC prin DVI.

 

Am gasit pe net ADC, http://pinouts.ru/Video/apple_adc_pinout.shtml

si DVI-ul http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... pinout.png

 

Am inteles ca se poate... inlocuiesc cablul ADC cu un cablu DVI, si refac legaturile astfel sa corespunda.

Nu inteleg acum care e diferenta dintre pinul 1 si 2 25 V supply... de ce sunt 2? si 11 si 12 25V retun. E cumva - 25 V.. si la fel.. de ce sunt 2..

 

pin 3 LED ... ?, 13, Soft power..?, 20: clock return...?,... 29 si 30 de pe ADC = 23 si 24 de pe DVI ?

 

Alimentarea? am 4 contacte ptr alimentare... cum e de fapt?

 

Ma poate lamuri cineva?

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ba da... dar totusi am descoperit ca mi-a scapat ceva

 

iceputul:

monitorul... e prevazut cu un singur cablu, un fel de DVI, prin care are intrare digitala , alimentare si USB. Standardul e ADC. http://pinouts.ru/all/apple_adc_pinout.shtml

 

Portul DVI are urmatoarea configuratie a pinilor http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... pinout.png [ mufa e mama, cea de pe placa video ]

 

Am dat capacul jos, si am gasit in nterior 3 conectori, prin care era conectat cablul ADC la monitor.

 

Cu aparatul de masura, si cu configuratia pinilor ADC, am identificat pinii de pe cei 2 conectori din interiorul monitorului. TDMS data 2 ; 1 ; 0 [ fiecare foloseste 3 conectori ] si TDMS clock [ce se gasesc pe primul conector ], iar pe cel de-al 2-lea conector am + si - 5VCC DDC clock si DDC data.

 

Al 3-lea conector are 4 cabluri, 2 rosii si 2 negre.. + si - 25V

 

Am taiat cablul original, am taiat la un capat un cablu DVI obisnuit, am realizat conexiunile TDMS, DDC data, DDC clock, + / - 5 VCC, pentru DVI, 2 cabluri pentru alimentare, am alimentat, am conectat DVI-ul la placa video... si a pornit. Reda perfect.

 

In schimb, monitorul NU porneste de fiecare data. Am reusit sa-l pornesc cupland alimentarea monitorului simultan cu pornirea PC-ului [ uneori e necesar, alteori porneste normal ], si presupun drept cauze urmatoarele aspecte:

 

Monitorul primeste alimentare de minim 24,5 V maxim 28 V , minim 2,5 A , eu am folosit un alimentator ce asigura fix 24 V 1,5 A MAX. Banuiesc ca aici am o eroare [ in mod normal, monitorul semnalizeaza daca e subalimentat, clipind LED-ul de power ], mie nu mi-a clipit, si mi-a dat peste cap setarile placii video. Ieri cand am pornit PC-ul... imi afisa normal pana in momentul sa intre in windows. Cand a intrat in windows,nu mai afisa nimic niic pe DVI, nici pe AGP. A fost necesar sa intru in safe mode si sa dezinstalez placa video.

 

Am folosit un cablu DVI de 2 metri, si cred ca e ... prea lung.

 

Nu am ecranat acolo unde am taiat si lipit, doar am izolat.

 

Nu am conectat USB-ul monitorului.

 

Nu folosesc un alimentator capabil.

 

Intentionez sa desfac iarasi monitorul, sa tai iarasi cablul si sa-l scurtez undeva la 1,5m si sa ecranez fiecare "poarta" cu folie de cupru sau aluminiu., Sa conectez USB-ul astfel incat cei 5 V Soft power, respectiv alimentarea celor 2 porturi USB depe monitor sa ii iau direct de pe un port USB, si sa folosesc un alimentator corespunzator. [ urmeaza sa-mi vina peste cateva zile un alimentator reglabil de 19 - 30 V 6,1 A ].

 

Voi vedea cum se manifesta , iar dupa caz, voi adapta niste relee, astfcel incat sa cupleze alimentarea monitorului odata cu pornirea PC-ului.

Link to comment

am reinstalat placa video si nu am mai avut probleme. De data asta imi recunoaste si monitorul in device-uri [ apple cinema display ]Bine,am si windows-ul busit... imi vede filmele de pe DVD... sacadat... si cu purici, cand debifez o optiune, dispar puricii da tot sacadatvede, pe internet explorer imi ingheata pagina la incarcare timp de o secunda apoi revine, am mai avut problemele astea si in trecut. Am reinstalat wind si a functionat perfect.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines