Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Windsor wtv 1455 tx 11AK36 nu iese din st-by


Recommended Posts

Daca aveti vreo sugestie...Nu gasesc nimic busit,final BO ok,sursa ,toate tensiunile ok,BV ok,adica nu este in scurt.Cand incerc sa-l pornesc, LED-ul st-by se stinge pt o secunda,apoi se reaprinde.Procesorul da comanda de ON numai pentru o secunda,dupa care revine in st-by...nu se aude tiuitul specific,deci nici nu incearca sa porneasca BO.Deci ,ceva forteaza starea de protectie/st-by.Va multumesc ,daca aveti vreo idee...

Link to comment
  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca nu se aude tiuitul specific bh, in secunda in care ledul este stins,verifica in primul rand daca apare tensiunea de 8v din ic810 si tensiunea de 5v din q804.Daca astea sunt ok, trebuie pus osciloscopul in baza bu808 si vazut daca apare macar un impuls.Daca nu atunci trebuie mers pe circuit de la driver pana la jungla.La sasiul ak36 am intalnit si fisuri in cablaj in zona perforatiilor de la trafo linii-acolo trebuie vazut bine cu lupa.

Link to comment

la un sasiu 11ak36a15 dupa ce am inlocuit bu808+c613(clasicul defect) am constatat ca tv-ul nu iesea din stand by.led-ul isi micsora putin din intensitate la comanda on din tel sau tastatura dar revenea inapoi in stand by.defect:lm317 avea lipituri reci desi puteai sa juri ca sunt ok.acest defect a fost provocat de mine la manevrarea sasiului in timp ce am inlocuit tranz si c-ul din baza.acest lm317 este prins pe o bucata de tabla care nu are legatura cu sasiul asa ca nu este prea solid.poate fi considerat off topic pt ca si eu consider ca defectul este din cadre dar totusi merita verificat si ce am scris mai sus.

Link to comment

Am inlocuit CI BV+toate condensatoarele electrolitice(unele chiar umflate )din BV...tv nu iese din st-by..Acum am pus becul,final BO scos:becul nu se aprinde.(Daca puneam becul mai inainte nu dadeam bani pe final BV)Am inlocuit R810 din SMPS, pus 0,33ohmi in loc de 0,56ohmi=becul se aprinde.Deci,am undeva un consum exagerat.Repus la loc finalul BO fara bec ,tv nu se aprinde. :cry: Cu final BO+bec220v/60W porneste tv! :aici sunt deja depasit de stuatie.nebunrau: Insa imaginea este cu zimti.Deci am ceva probleme la BO,de genul descarcari FIT,filtraj necorespunzator tensiuni recuperate sau dracu stie ce poate fi.Se amana "sapatul in continuare" .Raman indatorat , icon_jook ,daca aveti vreo sugestie dupa cele descrise???

Link to comment

Rezolvat!Am inlocuit un pumn de conzi electrolitici,(min 15 buc)toate din BV,majoritatea din sec SMPS si BO.Probabil ,pentru acest lot de televizoare"cel de la aprovizionare" a cumparat ce era mai ieftin.Un ESR ar fi fost excelent,dar nu am avut.

Link to comment
  • 4 months later...

salutare ! acelasi tv si acelasi simtom, am schimbat doar 2 conzi umflati, si care era aproape intrerupti , c 841 si c 604 , ambi ,470 micro/ 16v, functioneaza perfect acum!

am inlocuit cu 470 m/35v, banuiesc tensiunea cond prea mica (16v) ?

am verificat celelalte tensiuni si sunt bune! daca cineva ma sfatuieste sa mai schimb altceva e bine , daca nu sper sa functioneze, fara alte inlocuiri! multumesc!

Link to comment
  • 4 years later...

am primit acest tv cu lipituri reci la mufa care conecteaza tastele.led...

initial nu se aprindea ledul desi erau prezente tensiuni la iesirea din sursa,dupa lipirea mufei ledul se aprinde rosu si la apasarea pe telecomanda trece verde dar la intensitate scazuta si nu pleaca liniile!in timp ce masuram la sursa tensiunile au plecat liniile!crezand ca si acolo sunt lipituri cu probleme am refacut din ele!la alimentare la fel nu pleaca liniile desi ledul este verde!am stat cu ochi pe led si am vazut ca in circa 1min creste intensitatea lumini si pornesc liniile!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines