Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa comutatie intra in protectie si face un tacanit la 2 s


Recommended Posts

sant convins ca administratorul blocheaza zilnic calc. cate 2-4 ore pt ca stau prea mult pe forum;de aceea nu am putut raspunde1)nu are cum sa nu fie 300v in drena mos-ului,acolo vine primarul trafului2)limitarea de curent se vede cu sonda in sursa mos-ului--cand varful semnalului atinge 1v sursa este in limitare3)automentinerea inseamna ca dupa ce cond de pe Vdd a fost incarcat de la 300v prin rez de sute kohm acesta nu poate alimenta integratul decat cateva milisec asa ca de pe o infasurare auxiliara a trafului mare se alimenteaza in continuare prin redresarea cu o dioda(eventual cu o rez serie)

Link to comment
  • Replies 25
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

daca te uiti putin pe schema de la sg6841s, vei vedea cum sta treaba cu adevarat, acolo mai jos la sfarsit de pdf e pus aproape o schema aproape identica cu a mea ca sursa , poti sami explici de acolo daca e si eu pot sati vorbesc tot de pe ea, totusi de ce nu e alimentat deloc integratul asta din primar , faptul ca nu e alimentat e si faptul ca nu am tensiuni de iesire si nici numi mai aprinde ledul de pornire, oricum e posibil sal fi ars cu ciocanul de lipit cand lam schimbat desi nu am tinut deloc mult pe el cu ciocanul ,deci nu lam prajit am tinut putin da asa e , data viitoare voi folosi letconul si nu pistolul de lipit

Link to comment

Pe perioada startului circuitul se alimenteaza prin pinul 3(traseul rosu) si in faza care urmeaza un prim impuls de feedback care incarca c9 ...daca din anumite motive (cum ar fi piese defecte pe acea ramura ...consum marit pe una din iesiri sau scurt intre spirele trafului)acest impuls este de o amplitudine mica (si tensiunea pe c9 este mica) circuitul oscilator se blocheaza...daca spuneti ca se aude un "tacanit" inseamna ca aveti alimentare in pinul 3 dar tensiunea de feedback este mica ...sau poate aveti ceva pe partea de optocuplor ...facind sursa sa se blocheze la o tensiune mica (aproape de zero)si mai este si protectia la supracurent din pinul 6 SG6841S ...pentru asta,trebuie verificata rezistenta R8(posibil devalorizata) din "sursa" mosfetului (pinul 3 de pe schema)

Link to comment

intre timp mam uitat mai atent si am gasit o rezistenta cam la 1-2w si nu am reusit sai citesc valoarea , de ce, pai are 4 culori pe ea, deci primul e galben adica 4, apoi portocaliu deci 3, deci 43 pana acuma si acuma partea mai interesanta urmeaza argintiu la aceeasi distanta de celelalte, si apoi ultimul toleranta care a auriu, acuma pe mine ma mira ca daca e chiar argintiu sau gri , alb nu are cum, imi da o valoare de peste 430 mega sau 43 de mega, eu am doar 1 mega cand o masor, de ce am dato jos? pai e sarit smaltul de pe ea si se vede inegrita acolo unde e sarit , deci e dusa, acuma ce valoare sai caut, ea e montata chiar in sursa mosului din primar si masa , astept raspuns , omul cat traieste invata sper sa invat ceva din toata treaba asta

Link to comment

rezistenta aceea este de 0,43 ohm si de multe ori se devalorizeaza cand se arde mos-ul,limitand curentul la valori mai mici derutand depanatorul;pe viitor este bine sa o schimbi chiar daca la ohmetru arata okREVIN:ultimul inelnegru---10 la puterea 0=1auriu---10 la minus 1,deci impartit la 10argintiu---10 la minus 2,deci impartit la 100galben-port-negru=43 ohmgalben-port-auriu=4,3 ohmgalben-port-argintiu=0,43 ohm

Link to comment

aha deci culoarea aceea de multiplicare era defapt demultiplicare se scadea deci mai exact se imparte la 100, ceea ce rezulta 0,43, logic, thanks, pai normal ca e dusa ea imi arata 1 mega ohm aproape as zice ca e deja intrerupere de traseu acolo la atata rezistenta, o sa o inlocuiesc si o sa vad dupa aia daca imi porneste sursa sau nu , va anunt

Link to comment
  • 5 weeks later...

faza e ca am duso la un service si nici aia nu iau dat de cap, deci de ce am duso pentru ca eu tot cumparam acel integrat de pe primar si mosul si cateodata chiar si puntea redresoare de pe placa asa ca am duso la un electronist si cum ma si gandeam a inceput si ala sa schimbe ca si mine piesele astea si nici dupa 3 sapt nu a facut sursa tot sare siguranta de pe placa si in timpul asta se arde mosul si celelalte , ideea e ca odata schimbate piesele astea poti masura cu aparatul si nu e nici un scurt nicaieri asa ceva nam mai intalnit, dar leam dato lor si abia astept sa aud care a fost buba

Link to comment

se pune intai o sarcina rezistiva(2 becuri de 220v/100w in serie) intre drena si +300vin felul acesta se observa daca este corect ciclul de start si comanda corecta a mos-uluifara sarcina se pune un bec serie cu primarul trafului si se urmaresta forma de unda in drena mos-ului;daca totul este ok sursa va functiona cu becul serie sau daca va avea intreruperi este timp sa se vada evolutia tuturor iesirilornu mai ardeti tranz din comoditate sau ambitia de a merge pe alte cai mai ales cand aveti un osciloscop

Link to comment
  • 4 months later...

Vezi cumva sa nu ai scurtcircuite dupa sursa de alimentare, respectiv pe invertorul CCFL. Ai incercat sa decuplezi consumatorii de la sursa ? Uneori sursa e victima unei sarcini cu consum anormal sau in scurt. Poti alimenta invertorul si tunerul din surse exterioare sa vezi daca functioneaza.O sursa de PC poate sa te ajute cu 5V si 12V. Vezi logica de functionare a TV-ului si tensiunile ce trebuie sa apara, o schema ar fi de mare ajutor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines