Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlucuire intrerupator cu un singur buton


Guest kereso

Recommended Posts

Bine v-am gasit, sunt nou pe acest forum. Sper ca intrebarea sa fie pusa la locul potrivit.Am un intrerupator cu 4 pozitii la un ceas cu alarma, alimentat cu 1,5V sa zicem cu pozitiile P1, P2 P3 si P4.As vrea sa-l inlocuiesc cu un singur buton: la fiecare apasare se trece la alta pozitie ciclic de la P1 la P4.Nu stiu in ce masura este posibil ceea ce vreau, poate e prea complicat pentru un incepator ca mine. Multumesc anticipat tuturor cunoscatorilor pentru raspunsuri.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Se poate face cu un CD4017 folosind un buton cu revenire pe intrarea de clock iar poarta 5 se pune in reset .Pe iesirile 1-4 se monteaza tranzistori care comanda relee si ai obtinut claviatura dintr-un singur buton. La fiecare actionare se comuta un alt releu.

"Nu stiu in ce masura este posibil ceea ce vreau, poate e prea complicat pentru un incepator ca mine"

 

Simplu ... ca lumina zilei pentru un incepator :rade:

Link to comment

Se poate face cu un CD4017 folosind un buton cu revenire pe intrarea de clock iar poarta 5 se pune in reset .Pe iesirile 1-4 se monteaza tranzistori care comanda relee si ai obtinut claviatura dintr-un singur buton. La fiecare actionare se comuta un alt releu.

Multumesc mult! Cred ca e prea mult pentru mine. Pe vremuri am ajuns pana la a asambla o schema cu 2 leduri care luminau pe rand si am si inteles cum functiona (se montau in Dacii pe bord). Am mai facut si convertor curent alternativ->continuu cu 2 diode. Cam atat dar se pare ca e prea mult ceea ce vreau :)Cred ca mai bine fac rost de intrerupator cu 4 pozitii de la un magazin de specialitate si-l inlocuiesc.Ca sa nu ramana un mister, iata vreau sa fac: am un ceas cu cristale lichide cu alarma la care pot regla timpul de snooze si revine alarma de cate ori apas snooze. In magazine am tot cautat ceva similar dar ori nu pot seta intervalul de snooze ori revine dupa snooze de 2 sau 3 ori maxim si o sa adorm :da Butoanele fiind minuscule, nu sunt sanse sa nimeresc snooze-ul chiaun de somn... M-am gandit sa scot fire, sa bag totul intr-o cutie mai mare si sa-i pun niste butoane mai de doamne ajuta. Comutatorul in cauza l-as schimba cu un buton ca sa nu-l tot tacanesc din stanga-n dreapta, astfel as opri alarma printr-o apasare.Crazy, nu? Am mai facut asta pe vremuri; am bagat ceasuri cu 7 melodii in cutii goale de acuarele cu difuzoare mici de la telefoane. Cantau la orele de chimie intr-o veselie, enervam profa...As cumpara un ceas desteptator care e la fel cu asta dar nu indraznesc sa iau nici unul, la toate se mentioneaza ca are snooze si cam atat. Ar trbui sa stiu la ce interval si de cate ori. Daca aveti cumva cunostinta de vreun ceas cu alarma cu buton solid de snooze care sa stie ce am descris, m-ar ajuta enomr. Dac nu, cumpar in comutator si-l fac pe asta.Sunt :nebun: asa-i?
Link to comment

Dece un incerci cu alarma de la ... telefonul mobil ?Din 10 in 10 minute te capiaza de cap , pana dai STOP.

Exact asta fac acum si merge ok dar il tin langa pat la 50 cm de cap. Se zice ca nu e bine pe termen lung de asta vreau sa-l schimb cu un ceas nevinovat.Voi dormiti cu telefonul langa cap? Scuze, probabil asta deja e alt subiect.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines