Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

un mic sfat in achizitionarea unui sistem audio


Recommended Posts

Buna ziua, am fost pus in situatia de a creea un sistem audio pentru un restaurant. Acum, problema mea este urmatoarea: cum sa-l fac, boxe active si mixer, boxe pe 3 cai-amplificator-mixer sau, sateliti-subwoofer-amplificator-mixer? Acum, sala are in jur de 12/10m deci 120m2, iar bugetul imi e destul de limitat undeva la maxim 3000lei. Omul nu vrea super calitate si nici super putere, doar un raport calitate cat mai bun... Imi puteti sugera ce as putea face si ce combinatie sa aleg, si inca o problema, satelitii cum se aud mai bine (daca sunt pe 3 cai) de pe stativi sau de pa podea? Din ce am vazut, de pe podea basul este mult mai pronuntat.Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Un singur subwoofer mi se pare putin pentru a acoperi acea sala, si nici varianta cu boxe a ctive nu mi se pare stralucita, mai degraba 2 boxe de bas puse in capete diametral opuse ale salii si ajutate de 2 incinte pentru redarea mediilor pozitionate la ceva distanta de cele de bas, boxele de bas pot fi lasate pe podea, insa mediile este indicat sa fie pozitionate pe un stativ cat mai sus pentru o acoperire cat mai buna a spatiului. Ca si putere gandesc ca 4 module a cate 200W/4Ohm ar fi suficient pentru a sonoriza cu succes sala respectiva.

Link to comment

In sala respectiva nu pot imprastia nici prea multe boxe (atat din cauza cablurilor cat si a spatiului), acum pt siguranta boxelor si o separare cat mai buna ma gandesc ca as avea nevoie si de un crossover si deja sar din bani... de la Phonic as putea lua doua boxe SE 725 (puse pe suport), un amplificator MAX 1500 Plus si un mixer AM 220 (pt ca mai mult nu am nevoie, la mixer ma refer), ar mai fi si sistemul de la reloop PA700 (dar nu stiu mai nimic despre el, pareri sau cate ceva) si ar fi numai bine in bani, altfel cel mai ieftin subwoofer este 450ron, si de prea mult bas oricum nu e nevoie fiind si pensiune deasupra restaurantului (asta am uitat sa mentionez).

 

Sala arata cam asa (vedere dj):

Posted Image

 

Multumesc.

 

Si o intrebare... de ce a fost mutat topicul asta in electrocasnice... vreau sa cumpar un sistem de sonorizare, nu aspirator, cuptor cu microunde, frigider, fier de calcat sau masina de spalat...??? No offence.

Link to comment

Pana la urma am ajuns la varianta asta :

Boxe http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=3&BrandCategsID=84&BrandProductID=923

Amplif. http://www.soundstil.ro/mixere-si-amplificatoare/amplificatoare/max-2500-plus.html

Mixer. http://www.soundstil.ro/mixere-si-amplificatoare/mixer/am-220.html.

 

S-a ajuns la varianta asta pentru ca sunt toti din Brasov.

 

Ce parerea aveti? Ar mai fi si varianta cu doua boxe active fbt evomaxx4 si un mixer, dar sar prea mult din banii alocati.

 

S-a ajuns totusi la 1000 de euro.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines