Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

redresor stabilizat

Guest Mianda

Recommended Posts

As dori si eu o schema de redresor stabilizat pentru tensiuni de la 15 la 15V, si curent de 10A. Poate sa fie cu trafo, sa aiba posibilitate de reglej in gama 12-15V printr-un potentiometru. si stabilizare in tensiune foarte buna..

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bolek

1

• EPSICOM

1

Top Posters In This Topic

Pe mine ma intereseaza o schema pt redresor de 20A nu pt amplificatoare auto. Aplicatia este pt alimentare in tampon a unor bateri de acumulatori (12-15V). Conectica si carcasa sunt in conditii speciale. AS dori scheme dupa care sa pot dezvolta restul...

tocmai de aceste scheme am nevoie. Chiar incepator nu sunt. am ceva cunostiinte. ma interesa scheme ca sa pot alege, ceva convenabil la raportul calitare/performante/pret. Si persoane cu care sa ma sfatuiesc

redresorul alimenteaza o instalatie cu un consum variabil in timp, intre 1-10A, iau acoperitor 20A, si are totodata in tampon o baterie de acumulatori (care in general aste tip auto, dar ce capacitate mare, de peste 100Ah. as vrea sa am o tensiune reglabila, in gama 12-15V, care sa nu se modifice indiferent de consum (curentul debitat de redresor) si filtrata cit de cit, un pic mai mult decit o redresare dubla alternanta.

as vrea sa am o tensiune reglabila, in gama 12-15V, care sa nu se modifice indiferent de consum (curentul debitat de redresor) si filtrata cit de cit, un pic mai mult decit o redresare dubla alternanta.

:goodman: Mai bine filtrata decat dubla alternanta cu condensatori electrolitici mari :weedman: ??? da' la ce-ti trebuie mai bine filtrata???daca chiar vrei , pune si o bobina de filtraj, sa iasa filtru pi cu ordinea C-L-C...si iei citirea de tensiune pentru comparatorul din stabilizare de dupa ultimu condensator, ca sa iti acopere si caderea de pe bobina...o solutie cu 3 prapaditi de 2N3055 in paralel si traf de 12Vca la 20-30A eu zic ca e decent...iar la faza cu stabilizarea...hmm... :prayer: :prayer: :prayer: ...daca vrei sa incarci acumulatoru in paralel cu iesirea, din start ai tensiune variabila cu starea lui de incarcare...daca nu,nu am inteles noi problema :supz:
  • 1 month later...