Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frigider Zanussi


Guest inseparatio

Recommended Posts

Guest inseparatio

Buna ziua,am un frigider marca Zanussi,care e de prin anul 2004,tip combina frigorifica,care e problema, de un an partea de sus nu mai functioneaza deloc,dar in acelasi timp congelatorul, nu are nici o problema,ce mai pot sublinia,becul de la frigider,nu se mai aprinde deloc,undeori mai palpaie,de unde ma dus cu ideea ca ar fi o problema la instalatia electrica,mai precis zic ca ar fi de la potentiometru,si totusi,si potentiometrul functioneaza din cauza ca daca il trec pe 0,se aude oprirea congelatorului,se poate sa fie o functionare partiala?Nu stiu sigur.Astept un raspuns,poate a mai avut si alcineva problema.Va multumesc.

Link to comment
  • 4 months later...
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca nu functioneaza partea de sus are lipsa freon, ar fi bine sa-l incarci cat de repede sa nu se infunde. II cu un compresor? Ai putea sa incerci alt bec, sau sa-l infiletezi mai tare poate nu face contact destul.

Link to comment

Becul nu are nici o legatura cu compresorul. Vezi ca este posibil ca intrerupatorul sa fie murdar si sa nu mai culiseze normal sau sunt contactii perlati sau murdari. Se schimba destul de usor. Daca are doua compresoare atunci fie ai un por si a pierdut freonul fie motorul sau releul sau termostatul este defect. Daca este cu un singur motor are deci un singur termostat si un singur releu.Si daca congelatorul merge atunci ori ai prea putin freon in instalatie fie este blocata o teava undeva si nu-si mai face circularea complet. Partea cu becul o poti rezolva singur dar la partea cu racirea mai bine apeleaza la un specialist.Daca este fabricat dupa 2003 atunci este cu gaz nonCFC adica fara freon, si inlocuitorul (R141a parca) este un amestec de gaze inflamabile.

Link to comment

De ce nu are becul nici o legatura cu compresorul? De ex: sunt frigidere la care daca nu merge compresorul nu se aprinde becul, ce-i drept ceva mai vechi. Eu zic ca are un compresor din moment ce-l opreste din termostat (potentiometru cum il denumeste) decupleaza congelatorul. La cele cu un singur compresor isi face temperatura in partea de jos prima data (am intalnit de nenumarate ori) dupaia in partea de sus. In consecinta 90% ii lipsa freon, care R134a sau R600a

Link to comment

De ce nu are becul nici o legatura cu compresorul?

Pt ca am doua Zanussi si amandoua au fost defecte (1 termostat si unul releul) si la nici unul nu aveau legatura cu becul. Si nici nu am mai vazut ca becul sa nu mearga daca e defect compresorul. Poate imi dai o schema si mie de la un astfel de frigider.La codul gazului ai dreptate am gresit eu. De la o varsta memoria mai pleaca la film fara tine.
Link to comment

Nu-i cu suparare, maine o sa-ti zic un model de frigider care merge doar cand porneste compresorul. Si am mai avut un client care avea aceeasi problema, se aprindea becul doar cand pornea compresorul.

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest cri-cri

Nu-i cu suparare, maine o sa-ti zic un model de frigider care merge doar cand porneste compresorul. Si am mai avut un client care avea aceeasi problema, se aprindea becul doar cand pornea compresorul.

Toate modelele de frigidere pe care le repara cirpacii au acest simptom... :101 Bec inseriat cu compresorul frigorific a-ti vazut ? Da,termostat alimentat cu faza si nul...?Asa,de curiozitate...frigorifica,zi-mi si mie ce are lipsa freonului din instalatie cu infundatul...?
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines