Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipire teava cupru cu Kalimex


Guest

Recommended Posts

Am deschis acest subiect deoarece prea putini stiu(inclusiv eu) despre acest produs.Mai exact producatorul afirma ca teava de Cu se poate lipi in cateva secunde cu Kalimex iar rezistenta mecanica este foarte buna si il recomada pentru instalatii termice/sanitare.Credeti ca un astfel de procedeu de lipire este de preferat unuia clasic?

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Parerea mea este ca acest produs e destinat unor reparatii de urgenta, fara pretentia unei lipituri cu flacara.Are un dezavantaj major: lipitura nu poate fi refacuta in cazul in care a ramas un por prin care curge apa. De aceea pregatirea suprafetelor trebuie facuta de nota 10 si aplicarea "lipiciului" sa fie "ca la carte". Daca nu ti-a iesit bine din prima incercare, trebuie sa bagi flexul si sa elimini portiunea lipita caci nu mai poti sa dezlipesti portiunile imbinate fara sa deteriorezi capetele lipite.La o lipitura cu flacara dai cu buretele abraziv, pui pasta de lipit, rotesti de cateva ori si dai cu flacara. Daca pasta de lipit e buna si incalzesti uniform, ai o lipitura fara pori. Daca cumva ai pori in lipitura, poti sa mai incalzesti odata sa astupi porii. La lipiturile epoxi nu poti face treaba asta.

Link to comment

Oarecum la subiect, sunt tot felul de smacoline pt etansarea imbinarilor prin filet. Sunt bune, nu zic nu, dar te lasa cand iti este lumea mai draga. Daca piesa mai trebuie miscata putin dupa uscara... s-a dus cu etansarea. Deci tot canepa si "pasta verde" raman la putere.

Ok.asa este ,dar eu ziceam de lipitura cu Kalimex...daca este gen poxipol e clar ca nu tine,dar producatorul afirma ca lipitura in sine e mai rezistenta decat materialul de baza(in cazul nostru Cu) si ca de fapt ar fi un fel de polifuziune la fel ca la tevile din ppr(polipropilenareticulata)dar aplicata la Cu.De aceea sunt in ceata cu metoda asta...LE;eu sunt adeptul imbinarilor filetate!
Link to comment
  • 1 month later...

Nu cunosc produsul "kalimex"; daca e vorba de un "smac" din 2 (sau chiar 3 ) componente e clar un material gen epoxi. Am folosit epoxi, e foarte bun pentru metale (otel, cupru etc) si contrar altor opinii, se poate "repara" si un eventual por ramas; ca si la lipitura calda, e recomandat de curatat cu atentie inainte, de asemeni piesele sa fie USCATE.Polifuziunea presupune atat anumite materiale cat si un aparat de incalzire destul de sofisticat si pretentios (in orice caz, cuprul NU e un asemenea material!)Reparatiile cu epoxi pot fi foarte durabile; sunt rapide si nu necesita scule (lampa); adesea lipirea cu flacara nu e posibila atat din cauza pozitiei cat si din cauza urmelor care sunt uneori imposibil de evitat (arsuri). Ramane chestiunea aspectului, insa majoritatea traseului unei tevi nu e foarte vizibila...O ultima mentiune: NU va recomand sa puneti epoxi pe tevi din plastic de orice fel!!! Spor!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines