Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum sa fac un incarcator telefon mobil!


ciresel27

Recommended Posts

stiu ca subiectul pare banal la prima citire dar nu este chiar asa,sa va spun si de ce:am achizitionat un telefon mobil samsung care rezista la apa si la praf,destul de rar as putea spune.problema este ca nu incarca.mai exact integratu cu incarcarea este defect si este cam rar si nu am de unde l gasi. asa ca am facut strap intre pinul de incarcare de la conectorul de incarcare si pinul plus al bateriei.cu ocazia asta am achizionat un asa zis incarcator universal la care i am modificat un conector mama pt a incarca telefonul.dar aici intervine problema:telefonul are acumulator li-ion de 1300 mah iar producatorul spune ca curentul de incarcare ar trebui sa fie de ccca 400ma,ori chinezaria de incarcator scoate max 150 ma.asta inseamna telefonul ca meu se incarca in cca12 ORE(in loc de 4-5 ore cat ar f normal) ei,acum cer ajutorul vostru:cum sa fac un incarcator care sa incarce cu 400 ma dar care sa definitiveze incarcarea la 4.14v(la tensiunea asta acumulatorul este incarcat la max)? incarcatorul universal nu se poate modifica pt ca are un integrat specializat pt asa ceva.chiar daca i bagi curent mai mare pe intrare sau tensiune,curentul de iesire este constant si anume max 150ma!

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Nu-ti mai pune problema cu decuplarea alimentarii bateriei, asta o face chiar ea la fix 4,2V, singura problema e sa te asiguri ca alimentatorul asigura un curent constant sub o tensiune de maxim 5V. Am intalnit si eu telefoane cu integratul de incarcare ars si am facut strap intre borna plus a mufei de incarcare si plusul bateriei, limitarea de curent instalind-o in incarcatorul telefonului. Practic trebuie sa te asiguri ca bateria nu primeste un curent mai mare de 0,3-0,4A sa nu se arda sursa de incarcare interna, practic am legat o rezistenta suplimentara serie, cu valoarea tatonata prin incercari, fiindca difera functie de capacitatea fiecarei baterii. Daca faci o sursa de curent constant e si mai bine. Singura problema e ca in timpul incarcarii, telefonul nu mai indica stadiul incarcarii, dar poti cronometra timpul de incarcare si te ghidezi dupa el cand incarci telefonul. Nu folosi porcaria aia de incarcator universal, aia e o facatura, gaseste un incarcator original de telefon cu transformator sau chiar in comutatie, dar care sa asigure la iesire minim 0,5A la 5V. Metoda e mai primitiva dar e practica si ieftina fata de costul reparatiei unui telefon mai scump. Am facut modificarea asta la cel putin 5-6 telefoane pana acum fara probleme ulterioare. Bafta !

Link to comment

Foloseste de exemplu un MCP73833, e destul de ieftin. Mai sunt si altele similare, cauta pe la magaiznele online. Chiar daca alimtnatorul iti da doar150mA, tot poti incarca acumulatorul si cu atat. Daca nu, poti schimba alimentatorul.Eu iti recomand sa folosesti un integrat special pentru incarcare, sa nu te bazezi pe limitarea tensiunii de catre protectia din baterie, asta ar trebui folosita doar in caz de urgenta.

Link to comment

Pt accu pe Li se folosesc integrate specializate...daca insisti sa incarci asa ,oricum, sa ne zici si noua cat a tinut accu -la 14 sau 15 incarcari; mediu un accu la celular tine 3 zile x15=45zile (o luna juma').

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines