Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor Darfon V144


Recommended Posts

SalutLcd Toshiba 30WL46G invertor Darfon cu trafuri 4009A am gasit unul din transformatoare cu rezistenta de 1,3K la pinii 1-8 si 950 ohmi la 4-5. Este defect ?????. La pornire se aprinde ptr. scurt timp. La pinul 12 de la conectorul de alimentare al invertorului ce face on/off daca se pune masa lampile se aprind ptr scurt timp. Intrebarea este daca defectul provine de la acest transformator.

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Va salut! La modulul invertor DARFON V144 48.V1448.001 trebuie sa aveti la fiecare dintre transformatoarele ridicatoare de tensiune T1-T8 aceeasi valoare a rezistentei infasurarilor secundare situate intre pinii 1 si 8 respectiv 4 si 5 in jurul valorii de 960 ohmi cu o toleranta de maxim +/-5%.Cel gasit cu valoarea de 1,3K ohmi la pinii 1 si 8 este DEFECT si trebuie inlocuit. Succces!

Link to comment
  • 1 month later...

Buna dimineata, am un tv lcd THOMSON 30LCDBO3B care la pornire displayul face ca lumina unui blitz...adica se aprinde f. scurt si pica si sursa de alimentare ,fiindca se stinge led-ul de control. apoi se reaprinde in rosu ,apoi in verde si iar displayul blituieste si tot asa pana il scot din priza.Daca alimentez invertorul din sursa separata imi ia 5,5a si lampile stau aprinse,iar sursa scoate toate tensiunile ok conform schemei. Am pus o sarcina separata pe sursa [10 ohmi la 75w ] care imi ia 6,5a din sursa si cei 24v coboara la 19v......Daca stie cineva daca este normal curentul de 5,5a cat il ia invertorul pe sursa separata.....apropo sunt niste sigurante smd pe invertor notate TP ,conform unor coduri ar fi 5a.......multumesc anticipat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines