Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor mafcom ARC 181


Maricel

Postări Recomandate

Va salut! Doresc si eu schema de la acest invertor facut de Mafcom model ARC181 deoarece am doua diode carbonizate si nu stiu cu ce le pot inlocui ca marime si aspect seamana cu 1N4007(am pus de proba diode rapide RU4AM si invertor functioneaza am 57 volti la iesire nu am incercat cu electrod sa nu ard altceva). Va multumesc!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Va salut! Revin iarasi cu acest invertor de sudura dupa ce am inlocuit diodele precum am mai spus am zis sa-l probez a venit proprietarul a sudat cu el vreo 2 electrozi si a functionat foarte bine, atunci am observat ca proprietarul si-a prelungit cablurile prin adaugare cam cu vreo 4 metri fiecare i-am spus sa revina la lungimea pe care le-a avut aparatul de sudura cand la cumparat si..... azi la adus cu acelasi defect binenteles ca cablurile tot prelungite erau. Intrebarea mea este sa fie de prelungirea cablurilor si sa ma ajutati cu ceva schema. Va multumesc!(in aceasta perioada a sudat vreo 30-40 de electrozi.

Link spre comentariu

schema nu cred ca o sa gasesti, prelungirea cablurilor nu influenteaza decat procesul sudarii si nu provoaca daune aparatului! ideea e ca mai ai ceva defect pe langa diode, condensatori ori din comanda e ceva ca in mod normal in gol tre sa ai cam 75-80 v si in sarcina 24-25v! daca sunt langa igbt si sunt inseriate ar trebui sa fie 2 zener de 18 volti!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări