Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator QSC

mihai2000

Recommended Posts

Se da amplificatorul QSC ISA800Ti

date tehnice

Posted Image

Se observa ca in configuratie bridged are 1500w/8 si 2400w/4 ....fara sa ne intereseze distorsiunile.

DATESHEETUL :

http://www.qscaudio.com/support/library ... SA800T.zip

Dupa cum se vede este un amplificator in clasa G folosind cite 4 perechi de tranzistoare de aproximativ 100-150w(2sc5200-2sa1943)

CHIAR ESTE POSIBIL SA AIBA 2500W /4 IN PUNTE ?:toimonster:

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mihai2000

7

• Sharky

2

• csl1131

1

Guest metallicus69

Nu stiu cum arata transformatorul, dar el ar trebui sa fie raspunsul. Teoretic, la aproape 30 kg si la 220V tensiune de alimentare ar cam duce (absolut empiric, evident). Daca un amplificator merge sa scoata puterea P pe o sarcina Z atunci doua in punte vor scoate 2xP pe o sarcina 2xZ, asta daca e alimentarea capabila la o solicitare dubla (in curent).Am lucrat scheme QSC doar clasa AB (experiente urate ca sunet cu clasa H...) deci nu stiu sa iti spun exact cum e pe masurate sau pe auzite in cazul de fata. Din mica mea experienta insa pot sa zic ca am incredere in ceea ce spun ei.

Guest janvaljanjan

eheee, la conectarea in punte puterea rezultata nu e puterea insumata a celor 2 amplificatoare, e mai mare o sa caut demonstratia si o sa postez

DOMNILOR CU INTREBAREA MEA VREAU SA VA ATRAG ATEMTIA LA ASTA ...CUM POTZI SA OBTII DIN 8 PERECHI DE TRANZISTOARE DE CATE MAXIM 150W ( RECOMANDAT AUDIO 100W ) O PUTERE DE 2400W...CUM? 150W X 8 (PERECHI DE TRANZISTOARE ) =1200W NU 2400WCa observatie acel amplificator este legat in punte si este construit in clasa G

simplu ! clasa G sau H(eu parca stiam ca H folosesc QSC) este mult mai eficienta decat AB ! depinde de cate tensiuni de alimentare are .... sunt unele QSC si cu 3 tensiuni ceva de genu +/-50V , +/-75V , +/-115V si deci se prea poate :))

DACA E ASA SIMPLU EXPLICA-MI.......daca puterea totala a finalilor pe o ramura de alimentate (in cazul clasei g pe ramurile de aceeasi polariate) este de 1200w MAXIM... :axe: CUM OBTII 2400W LA IESIRE?FA UN AMPLIFICATOR IN CE CLASA VREI FOLOSIND 8 PERECHI DE TRANZISTOARE (2SA1943-2SC500) SI SA OBTII 2400W /4 OHM CHIAR SE POATE ...?? atunci voi face amplificatoare cu finali de 50w si voi obtine 100w la iesire ..daca e asa simplu :rolleyes:

Cum poti sa faci o sursa de 200W cu mosfeturi de 50W?IN COMUTATIE.Cam la fel e raspunsul si aici.Tranzistorii lucreaza aproape de saturatie si disipa mai putina putere.Referitor la cei 150W ei sunt valabili la 25C, la 90C raman sub 100.

pai la putere maxima tranzistorii aia disipa foarte putin !!! adica atunci cand ajunge o tensiune de 110V pe difuzor sa zicem pe tranzistor e o cadere de 4V in cazul in care alimentarea e de 114V .... tanzistorul disipa cel mai mult cand e la jumatatea "cursei" . nu stiu daca ai inteles (nu prea le am cu explicatiile) dar te rog sa ma crezi ca se poate !!

BUN ..sa vedem cum stam cu disiparea caldurii pe fiecare clasa de amplificator

Posted Image

Posted Image

Posted Image

SA inteleg sa amplificatorul QSC este in asa numita CLASA TD .

Astept parerile voastre

QSC are alimentari multiple +/-55v & +/-110v deci este in clasa G.....si cele 2 canale sunt legate in BRIDGE (amplificator clasa H)

NU CUMVA DIN 2 AMPLIFICATOARE IN CLASA G CONECTATE IN PUNTE REZULTA ....ASA NUNITA CLASA TD cum o numesc unele firme.

????????? CLASA TD ????