djDexterboy Posted January 8, 2006 Share Posted January 8, 2006 Mi-am luat doua difuri HP-15W si mi-am facut (urmeaza sa-mi fac) doua boxe dupa proiectul lui Iceman si acuma am nevoie de o statie si nu stiu ce amplificator sa-mi fac.Daca ma puteti ajuta Mersi anticipat :yawinkle: Link to comment
Sharky Posted January 8, 2006 Share Posted January 8, 2006 fa 2 amplifuri AV400/ipa400 cablaj e pe forum, finali iei de la vasile, e si manual unde iti explica ce si cum...Alimentezi la tensiune un pic mai mare (pe la +-80V) si scoti aproape 2X300W din ele.Daca vrei mai ieftin fa un singur amplif si legi suburile in paralel pe iesire, dar asa sa ii iei un radiator mai mare si un ventilator tzeapan si alimentarea sa nu o cresti peste +-70V. Link to comment
djDexterboy Posted January 8, 2006 Author Share Posted January 8, 2006 Mersi frumos, o sa ma gandesc cum fac.dar nu e cam mult +-80V??Dar de ce 2*300W pe amplificator scrie 2*400W??si scrie k sunt RMS Link to comment
ionut20 Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 pai ipa400 are 400W / 4ohmi, dar din care stiu eu, HP-15W, e pe 8 ohmi, de unde rezulta ca amplifu, cu ipa 400 va da doar ~270W in 8 ohmi, iar daca maresti tensiunea cum a spus si <> de la +/-70 cam cat e standard, la +/-80 vei obtine mai multa putere in 8 ohmi, aprox. 300 W rms, dar nu vei mai putea folosii ampliful pe sarcini de 4 ohmi, deoarece tensiunea de alimentare este prea mare. :yawinkle: Link to comment
Dj_Dog Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 pai daca faci proiectul lui ICEMAN (hibridul horn-bass reflex) e de ajuns un ipa 400 alimentat normal si conectezi difuzoarele/boxele in paralel. Link to comment
djDexterboy Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 pai eu o sa am 4 Ohm, pt ca difurile de medii\inalte au tot 8Ohm , le leg in paralel cu basii si obtin 4Ohm.Deci il alimentez normal,adica cat scrie in proiect ,si e de ajuns? Link to comment
djDexterboy Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 Transformatorul de cat tre sa fie adica de cati W, sau daca puteti sa-mi dati ceva informatii, dimensiuni, grosimea sarmei, ceva ce m-ar putea ajuta.Eu as vrea sa dau comanda undeva sa mi-l faca, dar tre sa stiu ce sa cer. Link to comment
bolek Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 Pentru 70V cc, iti trebuie 70/1.41=50V alternativ (evident 2x50 ca sa fie simetric) La 400W output, cu randament aprox.60%, iese P consumat=670W, deci cam de atat trebuie sa fie trafu...tu fa-l de 700 ca sa ai un pic de rezerva...Asta inseamna sectiune S=radical(P)=26.5cm patrati. Sarma din secundar , la densitate de curent de 3A/mm patrat , la un curent de 700W/100V=7A , trebuie sa aibe 2.33mm patrati adica diametru 1.72 cupru, adica minim 1.8mm Cu Emailat. In primar trebuie estimat consum cu aprox 15-20% pierderi , deci de 1.2x700W=840W , adica la 220V curentul va fi de 3.8A, deci sectiune Cu are 1.27mm patrati, adica 1.25mm diametrul cupru, deci minim 1.3 diametrul CuEmailat. Cred ca e totul corect... :yawinkle: Link to comment
Dj_Dog Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 pai eu o sa am 4 Ohm, pt ca difurile de medii\inalte au tot 8Ohm , le leg in paralel cu basii si obtin 4Ohm.Deci il alimentez normal,adica cat scrie in proiect ,si e de ajuns?deci din cate am inteles eu tu o sa ai 2 subwooferi, nu?deci o sa fi un sistem 2.2?deci tu o sa faci un ipa 400 pt bass de care vei lega subwooferele in paralelsi un amplif stereo de 200W sau mai mult de care vei lega satelitii eu cel putin asa am inteles... daca nu e asa zi concret cum vrei sa faci Link to comment
djDexterboy Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 Deci mi-am facut boxele astea si in plus alte doua pentru medi si inalte.Le leg in paralel ( medii/inalte cu subb.) intre ele si obtin 4 Ohm pe fiecare pereche de boxe.Un sub + un satelit si un sub + 1 satelitStatia : vreau sa-mi fac una cu 2 IPA 400, deci 800W. si fara nici o alta statie, sau daca e neaparat nevoie de o alta statie la medii si inalte voi folosi un SONY receiver.Dar cred k cu 2 IPA 400 nu mai am nevoie de alta statie, sau gresesc?? Link to comment
djDexterboy Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 Bolek mersi frumos pt informatii dar eu am nevoie de un transformator de 800W Rms si din cate am inteles de la tine , asta inseamna un traf de 1400 de W, sau am inteles eu grestit.Deci daca ai putea sa-mi dai informatiile pt un asemenea transformator.Mersi anticipat :yawinkle: Link to comment
Dj_Dog Posted January 9, 2006 Share Posted January 9, 2006 ce ai facut tu (adika ce este in poza) le legi frumos in paralel pe un ipa 400 care va fi partea de subwoofer!!!iar satelitii ii legi pe receiverul sony Link to comment
djDexterboy Posted January 9, 2006 Author Share Posted January 9, 2006 Adica sa nu ma complic cu doua amplificatoare??SA fac doar unu singur??Sigur va duce bine subbburile???Dar de ce ai zis asa , nu sunt bune boxele , sau ce??SAtelitii nu sunt aia, am doua boxe cu dif de 10" si il folosesc la medii si cu doi piezo pt inalte. Link to comment
djDexterboy Posted January 11, 2006 Author Share Posted January 11, 2006 Cine poate sa-mi zica situl la firma Petra, din Iasi.Pt niste transformatoareMersi frumos :yawinkle: Link to comment
adi_0106 Posted January 11, 2006 Share Posted January 11, 2006 Cine poate sa-mi zica situl la firma Petra, din Iasi http://www.google.ro :death: Link to comment
Recommended Posts