Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Molex to 4-Pin P4 12V

Guest Luchian

Recommended Posts

Guest Luchian

Doresc sa confectionez un adaptor pentru a inlocui o alimentare de procesor prea scurta si am la dispozitie un molex tata de la un cooler stricat si un 4-pin de la o sursa defecta. Am citit undeva ca cele doua fire galbene de la 4pin se leaga la cel galben 12V al molexului si negrele se leaga 1:1, ignorand firul rosu. M-ar scuti de achizitia unui adaptor gata facut si a taxelor de transport. Ma poate ajuta cineva?

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

M-am uitat la o sursa si asa e, cele 2 fire galbene de la adaptorul P4 sunt ambele cu +12V si vin langa cheita mecanica iar cele 2 negre sunt GND si vin in partea opusa cheitei mecanice. In rest, negru la negru, galben la galben.

La sursele pretentioase cu mai multe iesiri de +12V si un singur conector P4 fiecare fir galben poate veni de la alta iesire de +12V. Cu asta nu-ti bate capul, leaga cele 2 galbene in acelasi loc. Daca zici ca la tine nu se ajung firele originale probabil ca ai o sursa obisnuita cu o singura iesire +12V.

http://www.smpspowersupply.com/connectors-pinouts.html

Guest Luchian

M-am uitat la o sursa si asa e, cele 2 fire galbene de la adaptorul P4 sunt ambele cu +12V si vin langa cheita mecanica iar cele 2 negre sunt GND si vin in partea opusa cheitei mecanice. In rest, negru la negru, galben la galben.La sursele pretentioase cu mai multe iesiri de +12V si un singur conector P4 fiecare fir galben poate veni de la alta iesire de +12V. Cu asta nu-ti bate capul, leaga cele 2 galbene in acelasi loc. Daca zici ca la tine nu se ajung firele originale probabil ca ai o sursa obisnuita cu o singura iesire +12V.http://www.smpspowersupply.com/connectors-pinouts.html

multumesc pentru raspuns, ma apuc de treaba :101