Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect boxe

Guest andrei rus

Recommended Posts

Guest andrei rus

Am o pereche de boxe Grundig carora cred ca le-am scurtat durata de functionare, dintr-o prostie zic eo. Am dat play la un clip cu bass test care incepea de la 2000 Hz pana la 1 Hz si dupa 5 min au inceput sa bazaie, sa caraie...dezastru. Aproape ca nu se mai face diferenta intre melodie si bazait. Intrebarea mea este.. se mai poate face ceva sau atat le-a fost dat sa "traiasca"? Multumesc!

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• alex20alex

1

• liviu

1

• stefan94stefan

1

Top Posters In This Topic

probabil ca sa dezlipit bobina de membrana.dezlipeste calota unuia din difuzor si vezi daca bobina se misca de una singura.calota difuzorului o dezlipesti cu acetona , dai cu pensula de mai multe ori in jurul calotei , dupa care actionezi cu o surubelnita finuta.

Am dat play la un clip cu bass test care incepea de la 2000 Hz pana la 1 Hz si dupa 5 min au inceput sa bazaie, sa caraie...dezastru. Aproape ca nu se mai face diferenta intre melodie si bazait.

Cel mai probabil ai bagat distorsiuni/putere excesiva si ai deformat bobinele din cauza temperaturi...sau mai rau a plecat bobinajul dupa suport (se poate verifica prin simpla apasare cu atentie pe centrul difuzorului si vezi daca freaca bobina...).Intrebare :Ce ai vrut sa realizezi cu acel test?

Andrei, in aceeasi situatie am fost si eu, diferenta, eu nu am incercat testere, eu am ascultat o melodie care e cunoscuta ca "prajind" difuzoare de joase. Dar marele meu avantaj a fost ca a murit la datorie doar 1 difuzor din cele 4 existente. Solutia a fost rebobinarea :tryre