dj cosmin Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 am 2 boxe homemade facute din ew 15 ep pt bass si medii iar inalte :Blue Tech COMP-34S. dar una dintre ele se aude mai incet. au filtrele exact la fel, difuzoarele noi... si nu ii din balans de la pc. ma puteti ajuta?? Link to comment
mircea888 Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Incearca prima data se vezi de la care difuzoar se aude mai incet, adica daca problema e la woofere sau la driverele de inalte. Prima data schimba driverele intre ele si vezi daca se muta si problema. Chiar daca filtrele sunt la fel este posibil ca unul din filtre sa fi patit ceva, daca filtrele au retea de atenuare pe inalte este posibil sa ai vreun rezistor defect acolo si astfel unul din drivere merge neatenuat. Fa mai multe teste si mai da detalii, altfel nu ai cum sa descoperi problema. Nu uita sa inversezi boxele intre ele, poate ai probleme cu amplificatorul, dar asta cred ca trebuia deja sa fi incercat... Bafta ! Link to comment
Bogdi16 Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 De la inceput s-a auzit mai incet?| Sau acuma a inceput? Link to comment
dj cosmin Posted August 17, 2011 Author Share Posted August 17, 2011 se aud mai incet de foarte putin timp. am inversat de la amplificator si tot asa se aude. doar hornul se aude mai incet, difuzorul de bass se aude normal. am desfacut boxa si am vazut ca un condensator este crapat. sa fie asta problema?? Link to comment
mircea888 Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 se aud mai incet de foarte putin timp. am inversat de la amplificator si tot asa se aude. doar hornul se aude mai incet, difuzorul de bass se aude normal. am desfacut boxa si am vazut ca un condensator este crapat. sa fie asta problema??Acel condensator probabil face parte din filtrul de inalte, deci este in serie cu driverul... Clar trebuie schimbat, acolo este problema. Link to comment
dj cosmin Posted August 17, 2011 Author Share Posted August 17, 2011 dar este crapat doar putin plasticul ala in care e invelit. si de unde pot sa gasesc altul??? Link to comment
mircea888 Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 dar este crapat doar putin plasticul ala in care e invelit. si de unde pot sa gasesc altul???Daca nu esti sigur atunci inverseaza driverele intre ele ca sa te asiguri ca ambele sunt ok. De fapt ar fi bine sa verifici si driverele ca de obicei acestea se strica mai usor decat filtrul.Condensatorul ala putea sa se crape de la temperatura, probabil ai bagat prea multa putere sau distorsiuni si s-a incalzit condensatorul. Oricum nu este semn bun acea crapatura, nu s-a crapat degeaba. Link to comment
Recommended Posts