Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comutator electronic ptr. camere video analogic


Recommended Posts

Comutator electronic ptr. camere video analogic,

 

Buna,

Am cumparat acum cateva luni un video-server-ip cu un 1 canal video intrare si as dori sa pot conecta automat o a doua camera video.

Camera video existenta (conectata direct la video-server) este montata in magazin.

Pe a doua camera doresc sa o montez special spre casa de marcat, camera video care sa fie comutata la video server cand se detecteza prezenta in zona/raza sa, cu un detector de prezenta simplu, apoi cand lipseste prezenta de la casa de marcat, sa se comute camera video initiala.

1. M-am gantit la un senzor de prezenta care sa "atace" un bloc de comanda cu releu (de semnal), releu de tip RED, la care sa faca comanda celor 2 camere numai pe parte de semnal video-analog.

2. Alta varianta ar fi comutarea electronica (un c.i. eventual) care sa tina seama de pozitia detectorului de prezenta.

 

Video-server-ip 1 port are rezolutie sporita (1,3Mpxl), dual-streamig video cu vizualizare pe net si telefon mobil, inregistrare video si poze locala cu SD local pana la 32Gb, trimite poze pe e-mail/server FTP, consuma f.f. putin (+12V/0,25A), de aceea pot ramane fara ~220v chiar 3-4 zile (back-up battery 17Ah).

 

Daca are cineva cunostinta de acest tip de comutator electronic pentru semnale video, rog sa lase un mesaj sau un PM.

 

Multumesc anticipat!

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Poti folosi un releu reed atasat de senzorul pir si masa v-a fi cumuna de la camere video si cu releul comuti numai semnalul, comunul care se duce la server si normal inchis la camera din magazin si deschis la camera de la casa, sau poti folosi un integrat specializat

 

http://www.epanorama.net/pdf_redirect.p ... ideosw.pdf

http://www.edn.com/archives/1996/080196/16di7.htm

http://lea.hamradio.si/~s51kq/VIDEOR.HTM

Link to comment

Nu este mai elegant asa (vezi in atasament): :dans: Pentru video se foloseste numai intrarile 12 si 13, iar iesire pe 14. Comutarea intre cele 2 surse de semnal se face prin simpla actionare a intrerupatorului notat cu S.In cazul meu iesire pe contacte al senzorului de miscare (NO/NC). Circuitul este un CD4053 super-ieftin (fara relee, fara interferente, fara "ruperi" video).Topicul se poate inchide, voi trece la contruirea mini-montajului.Multumesc!

post-22358-139829297434_thumb.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines