MishuL Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 Prieteni, m-ar interesa daca se gasesc undeva pe net, sau cartzi pt scanare, informatzii cu ajutorul carora un electronist mai mult decat incepator (adica eu :smt005 ) sa poata face reparatzii la televizoare color vechi. M-ar interesa cartzi in genul "repararea televizoarelor"- carte veche, nu shtiu autorul, pt TV pe lampi, cu aj. careia am reparat f multe "lampashe".Uite de ex am 2 TV Philips cu shasiu K11 (am schema) care sunt 90% sigur ca au defect BU 208 A, shi/sau tr linii, triplor (la unul la care am umblat aseara intra sursa in protectzie- am desf. de la triplor firul de la pot de focaliz shi cel de la IT tr. linii shi tot facea, dar cand am scos BU 208A nu mai facea, dar BU pare bun, cel putzin mas. cu aparatul- sa fie oare de la tr de linii??)Problema e ca al 2-lea (pe care nu pot sa-l scot acum de unde e ca ma omoara nevasta daca fac deranj acum in sufr) care a avut tot astfel de probl, atunci cand izolam triplorul defect "invia", avea sonor shi se apr luminitzele de la butoanele de sch canalele(cu senzor- imi plac ffff mult). Ei bine, ala despre care vb mai inainte (adunat de pe strada) cand izolez ce ziceam nici nu-i mai tzacane incet sursa (asha se aude cand intra in prot) dar nici nu se trezeshte....Ajutatzi-ma va rog shi pe mine daca putetzi, ca imi place fff mult sa imi fac de lucru la ele dar dpdv economic nu merita sa investesc in repararea lor la atelier (cred ca nici nu mi le primeshte). Ma bazez in ceea ce va cer pe faptul ca de multe ori am dat sfaturi (gen scheme logice) pe net sau prin tel mobil pt repararea mashinilor shi oamenii in cauza au avut rezultate spectaculoase deshi erau afoni. In plus, daca cineva e interesat, dau lectzii practice de auto la domiciliul invatzacelului contra similar TV la domiciliul meu. :smt006 A! Acum 4-5 zile am gasit la gunoi 3 monitoare- un AOC 7 Glr de 17" digital, unul de 14 shi unul de 13 cu potentziometre. AOC-ul se comporta ca shi cand ar sta numai in stand-by iar comp zice ca nu are monitor conectat (asta cand decon AOC-ul shi il pun pe al lui), cel de 14 e mort, cel de 13 nu l-am incercat inca. Daca se baga cineva sa repare AOC-ul la sume nu f mari (adica sa fie avantajos fatza de cumpararea unui s/h) sunt interesat :smt006Nashpa a fost ca mon de 13 nu avea piciorul, shi m-am intors la container sa cotrobai dupa el, moment in care a trecut socra-miu cu care sunt la cutzite :axe: - desigur ca m-a parat la nevasta shi soacra, da' alea s-au obishnuit cu mine.... :rolleyes: Shi nici n-am gasit piciorul ala... :smt087 Link to comment
draku Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 :smt042 mishule, esti criminal....te astept sa-ti dau tv-ul ala PSparca aveam io o carte d'aia, tre' s-o caut.... Link to comment
Guest mister_rf Posted December 27, 2005 Share Posted December 27, 2005 ...Eu cred ca nu cartea aia o cauta (Depanarea R R&TV....Eneea Barbu/Mucenic Basoiu-1966)... ci una echivalenta pentru a repara Philips-uri... :yawinkle: Link to comment
MishuL Posted December 28, 2005 Author Share Posted December 28, 2005 Asha este, cartea pt lampi o am, e la loc de cinste in biblioteca. Link to comment
dalu Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 Chestia cu containerul de gunoi si cu soacra , au fost teribil de amuzante, am ras cu lacrimi. :smt037 :smt042 :smt043 :smt044 :smt081 :smt082 :toothy7: :toothy2: :smt024 Link to comment
Tavi Posted December 28, 2005 Share Posted December 28, 2005 nu cred ca vei gasi o carte pentru repararea acelor tv-uri , insa cu putina rabdare si daca ne mai intrebi aici s-ar putea sa le dai de capinsa pentru asta trebuie sa o iei pe rand cu tensiunile de alimentare , daca sunt sau nu corecte , apoi daca ai sincro, sau daca altceva face sursa sa intre in protectie .... trebuie multe detalii, altfel sfaturile sunt pur teoretice si nefolositoaresau arunca-le , mama lor de antichitati , nu mai scapa românia de gunoaiele astea ... Link to comment
MishuL Posted December 29, 2005 Author Share Posted December 29, 2005 Mie-mi place sa-mi fac de lucru, nu le repar ca ash avea nevoie sa ma uit la ele, ca am acasa 4 tv-uri color functzionale....Shtii cum se zice, fiecare cu pasarica lui- ei bine, eu am stoluri :rolleyes: - shi nu-mi place sa arunc lucruri tehnice, deja cred ca ma apropii de 50 de TV-uri, vreau sa fac o triere/casare (sa arunc tuburi duse shi carcase nasoale) shi sa le fac un loc de 4-5 mp in magazie la moshie unde sa le pastrez, ca deja nevasta-mea da semne de nevroza :goodman:Problema este ca nu mai am putere sa ma apuc sa invatz ca lumea electronica, ceea ce-mi trebuie este un fel de "ghid de conversatzie" :yawinkle: Link to comment
Guest mishuetcan4 Posted January 1, 2006 Share Posted January 1, 2006 astea mergeau postate la Electronu' nervos.... :weedman: Link to comment
MishuL Posted January 3, 2006 Author Share Posted January 3, 2006 Carticelele mele:Mai am una, am uitat sa-i fac poza, fac diseara. Link to comment
Recommended Posts