Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

heating cable


amatorul

Recommended Posts

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Am asa ceva in instalatiile de la servici. Din cate cunosc puterea se da pe metru, de la cativa W pana la zeci si chiar sute de W per metru. O caracteristica importanta este ca acest cablu are o termostatare intrinseca, adica valoarea curentului creste atunci cand temperatura scade si invers. Curentul prin cablu este monitorizat de un releu electronic care cuprinde un releu de curent, un releu de diferential si un temporizator. Releul de curent iti indica la un panou cand circuitul s-a intreupt, punerea la masa este sesizata de releul diferential si da deconectarea afisata la acelasi panou sinoptic. Datorita faptului ca la pornire acest tip de cablu absoarbe un curent mare se temporizeaza pornirea lor (atunci cand sunt zeci de circuite, asa cum am eu in instalatii) in asa fel icat sa intre treptat in functiune pentru a nu se depasi curentul prin circ. de alimentare.

Link to comment

Cauta pe net cablu DEVI iar pe pagina producatorului o sa gasesti si prospecte. Acolo iti scrie exact cum se calculeaza, epntru ce se foloseste fiecare tip de cablu, ce accesorii iti dau la fiecare, etc etc. Daca de acolo nu intelegi, atunci plateste pe cineva sa iti faca ceea ce vrei.PS: Dupa ce o sa realizezi cat poate sa consume incalzirea electrica, e posibil sa te gandesti la alte solutii.Later edit: Eficienta la incalzirea electrica este 100%... toata energia consumata fiind transformata in caldura. Depinde de tine ce vrei sa faci.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines