Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Dus electronic" sau ce o fi el!


Postări Recomandate

Un montaj medical as putea spune este si cel de aici http://www.niqro.3x.ro/dus_electronic/d ... tronic.htm , cu documentatii si explicatii. Personal am incercaty acest montaj, dar din cauza ca nu stiam cu ce se mananca 555-ul sii nici transformator nu am avut calumea am ajuns sa ma curentez zdravan de vreo doua ori si m-am lasat pagubas.Totusi ma bate gandul sa il incerc din nou.Sper sa fie de folos ce am postat eu aici!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Rog seriozitate in postarea mesajelor pe aceasta sectiune.Nu ne permitem sa glumim aici.Tot ce postam trebuie facut cu simt de raspundere.Poate citi oricine si nu vrem sa facem rau nimanui asa ca mare atentie,mesajele in gluma sau neserioase le sterg fara nici o discutie.

Link spre comentariu

Pai tu bagi curent continu in secundar si te astepti sa scoti ceva in partea cealalta?Sau faci tu contact incontinuu intre baterie si transformator? In legatura cu montaju, am un unchi care avea ceva probleme cu o mana si a facut tratament la spital tot cu asa ceva.Zicea ca ii puneau aia doua placute pe piele si simtea cum il curenteaza cat putea el rezista.Deci chiar se face terapie cu astfel de aparate nu este o jucarie!

Link spre comentariu

Aparatele de acest gen au sistem de reglare a intensitati curentului si se incepe cu o intensitate mica urmand sa se mareasca intensitatea progresiv pana la nivelu suportabilitati .O chestie relaxanta cam asemanatoare intrati sub dusi si mariti temperatura ape progresiv intro perioada mai lunga cam de vrio zece minute o sa fiti surprinsi ca puteti rezista la o temperatura a apei destul de mare daca nu santeti convinsi lasati temperatura apei reglata cum a fost ultima data si incercati a doua zi sa bagati mana sub dusi la aceiasi temperatura dar direct fera marire progresiva cred ca o sa sariti un metru in sus .

Link spre comentariu

Pai se face domle ceva asemanator si in spitale, numa ca acolo nu cred ca e orice fel de curent. Cred ca in functie de afectiune e o anume forma de unda. Si eu am urmat la un moment dat un tratament din asta cu electroterapie, pentru coloana vertebrala. Intr-o zi, can am venit la sedinta respectiva, toantele care lucrau acolo au gresit cand au pornit aparatul, si desi il reglasera la o un prag moderat, dupa cateva secunde aveam nist arsuri usoare acolo unde pusesera electrozii. Si le-am zis eu, "Vezi domnisoara ca ai schimbat forma de unda a curentului!". La care mai si intreaba ca proasta "Vai, ma scuzati! Dar de unde stiti?" Si i-am zis ca m-am curentat din greseala de mai multe ori, atat in alternativ cat si in continuu, si se simte diferenta. Bine...acolo nu cred eu ca era chiar continuu sau alternativ, poate difera frecventa intre cele doua moduri de lucru (sau mai multe, nu stiu exact cate avea) ale aparatului medical respectiv. De asta spun eu ca probabil conteaza forma de unda a curentului, nu oricare fel de curent avand si proprietati terapeutice.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Eu vad asta ca un Placebo !Orice miscare voluntara sau involuntara de muschi se realizeaza prin eliberarea de calciu in fibra musculara . Este asa zisul calciu - cheama- calciu . Diecare contractie fie si indusa de un impuls electric extern ( in cazul de fata , acel dus electronic ) duce la OBOSEALA si nicidecum la relaxare. Tonifiereaapare din cauza endorfinelor . Cand faci sport , sex si multe altele , corpul elibereaza o cantitate de endorfine . Problema este alta , dupa un efort fizic ( oricat de mic sau mare ar fi ) rezulta acid lactic . Acesta are meteahna de a se depune in muschi si in sange . Lucru nu tocmai placut. Dupa ce trece euforia data de endorfine apare o usoara "durere" musculara cauzata de acumularea de acid lactic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări