Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ELF terapia cu unde electromagnetice.


Postări Recomandate

Unii afirma ca aceste frecvente foarte joase au o influenta negativa asupra organismului uman. Chiar in Elektor a fost publicat prin anii '70 un dispozitiv care genera in jur de 7Hz - semnalul se aplica unui amplificator audio. Desi semnalul nu se auzea, difuzoarele reproduceau acea frecventa cu o amplitudine redusa. Dispozitivul se numea "Inductor de panica" si mai in gluma, mai in serios spunea ca poate fi utilizat atunci cind ai oaspeti si nu se grabesc sa plece acasa - acea frecventa le induce celor prezenti o stare de neliniste si disconfort, ceea ce ii face sa se indeparteze de acel loc.

 

http://www.referatele.com/referate/fizi ... venta-.php

"Infrasunetele sunt oscilatii sonore de frecvente foarte joase,situate sub 16Hz,deci urechea umana nu le aude.Fiintele marine,cum ar fi pestii,meduzele aud infrasunetele si simt aparitia furtunilor si uraganelor care coboara si sub frecventa de 16Hz.Oamenii nu sesizeaza in mod direct prezenta infrasunetelor dar unele modificari ale starilor fizico-pshice confirma ca si organismele umane sunt totusi influentate.O recenta ipoteza lansata de savanti incearca sa dea o explicatie absolut stiintifica unor "misterioase" accidente si catastrofe.De-a lungul timpului au fost gasite pe diferite mari nave abandonate sau avand la bordul lor cadavre ale caror fete purtau expresia durerii si a groazei.Conform ipotezei amintite in timpul furtunilor sunt emise infrasunete care se propaga cu viteza sunetului,ajungand la mari departari cu mult inaintea furtunii propriu-zise,astfel incat in ciuda vremii bune se pot resimtii efectele lor.Masuratorile efectuate arata ca infrasunetele provocate de furtuni pe mari si oceane au o frecventa medie de 6Hz.S-a constatat ca infrasunetele de intensitati mari,la frecventa de 7Hz pot traumatiza grav sistemul nervos,sistemul circulator,provocand chiar moartea.Astfel s-ar putea gasi o explicatie pentru catastrofele misterioase care au avut loc pe diferite mari si oceane."

Link spre comentariu
Vizitator LeoGal

Trebuie facuta deosebire intre undele mecanice si cele electromagnetice. Terapia ELF utilizeaza undele electromagnetice de joasa frecventa - de ordinul Hz. Undele nocive de joasa frecventa produse in experimentul cu difuzoare sunt de tip mecanic, adica sunt vibratii, infrasunete. Chiar daca frecventa este cumva aceeasi, natura undei difera si de aici influenta ei diferita asupra organismului. Nu am asistat la astfel de experiente si nu le pot da girul, dar cred ca merita facuta si aceasta remarca.

Link spre comentariu

Care sunteti curiosi legati in loc de bobina o boxa si incercati! Miezul bobinei cat de gros l-ati pus ca intr-un post scrie de 5mm, iar in alt post de 6mm, deci cat sa fie? Cum ati numarat spirele cand ati bobinat,una cate una sau ati avut ceva unealta de bobinat? Este strict 600 de spire? Maine imi fac si eu aparatul minune daca am ceva timp. Sanatate!

Link spre comentariu

Nu este vorba ca nu vreau sa realizez corect bobina, intrebam doar in caz ca gresesc 2,3 spire. Am realizat montajul si am pus osciloscopul pe el sa vad ce zice. La voi ramane fixa frecventa sau zboara cum vrea ea? Piesele folosite sunt noi.Am masurat si cu osciloscopul si cu frecventmetrul si tot se plimba frecventa, nu ramane fixa. Este normal sau am gresit eu ceva, sau aparatele mele nu functioneaza corect?

Link spre comentariu

Sta fixa frecventa pe pinii 4 si 11. I-am dat eu drumul si ieri da nu eram sigur daca este normal sa faca asa. Inca ceva vroiam sa intreb, forma de unda masurata pe bobina cum trebuie sa fie.Pe pinii integratului este patrata, iar in baza tranzistorului si in colectorul lui (pe bobina) este cam ca un dinte de fierestrau, semnal mare la inceput si scade spre sfarsit.edit: Stiu ca mixeaza doua frecvente. dar nu trebuia sa vad doar doua frecvente si nu orcare alta situata intre cele doua? Adica daca mixeaza 2hz cu 7hz eu de ce vad si 3hz si 4hz,5,6

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări