Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curenți interferențiali


dan cod

Recommended Posts

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Cred ca ar fi util de stiut si faptul ca utilizarea electrostimularii cu aparatura mai mult sau mai putin profesionala,fara a cunoaste suficient tipul de curenti si zonele de amplasare a electrozilor,poate duce la afectiuni de tip reumatoid,care din pacate nu se mai pot vindeca.Din pacate,multi dintre pacientii de fisioterapie si electroterapie fac mai multe proceduri decat sunt recomandate de medic,acestea fiind recomandate de asistentele care lucreaza cu aparatura respectiva;'rezultatul poate fi unul dezastruos in ceea ce priveste activitatea electrica a nervilor,putand ajunge pana la supersensibilizare a acestora cu durerile si disconfortul de rigoare.

Link to comment

Ma intreb ce reumatism poti face datorita unui exces de excitare electrica a unor muschi si/sau grupuri de muschi.

Un factor de agravare a reumatizmului este efectuarea procedurilor ambulatoriu in zilele friguroase. Asta deoarece procedurile de electrostimulare sunt si proceduri umede, si de aici se poate deduce ceea ce se intampla ...

 

 

 

Am specificat afectiuni de tip reumatoid;asta nu inseamna neaparat reumatism,ci sensibilizarea/desensibilizarea nervilor.Reumatismul,pe langa sensibilizarea nervilor mai inseamna si inflamatii ale articulatiilor si nu numai;termenul este foarte complex si cu multe semne de intrebare;mai bine sa nu ai treba cu asa ceva.

Link to comment

Si eu ma numar printre cei care au cautat si inca mai caut asemenea tratamente,mai ales ca sunt direct interesat de tratamentul unui [reumatism poli articular]probabil.Nenorocirea este ca se gaseste destul de multa teorie in acest sens,insa nu am gasit exact formele de unda.Cred ca singura solutie este [disectia] unui aparat profesional de electroterapie de prin policlinicile comuniste.

Link to comment

Nu am de ce sa ma speriu nu mai sunt copil demult (nu ca nu as vrea) imi plac discutiile constructive.Am cateva aparate si treptat vom gasi solutii.Am deasemenea si documentatii problema este ca nu stiu inca exact ce se poate posta si ce nu.Ce este de spus prima data este ca este contraindicat ca electrozii metalici sa faca contact cu pielea de aceea se imbraca in panza umezita cu solutie conductiva(se poate folosi apa cu sare) sau mai nou electrozi din cauciuc conductiv.

Link to comment

@Dan Este interzis contactul electrozilor cu pielea(fara acei plasturi)tocmai pt ca impulsul electric sa fie distribuit pe o suprafata mai mare.Cei care ati facut electroterapie(daca ati facut)ar trebui sa cunoasteti efectul -nu tocmai placut-(de intepatura/arsura)atunci cand electrozii de plumb(cei inveliti in panza udata cu saramura)nu fac contact bine cu pielea;la fel se intampla si cu plasturi mai moderni,dupa o folosire mai indelungata,cand isi pierd eficacitatea.@The Stressmaker..interesante acele diagrame,din pacate facute manual si pe care nu se distinge foarte bine nivelul tensiunii,pulsatia,frecventa pulsatiei.Daca ai originalele si poti deslusi ceea ce a fost copiat fie dupa cartea tehnica,fie dupa osciloscop ar fi excelent.

Link to comment

Exista originalul si pozele au fost facute cu webcam-ul :rade: , este o metoda mai rapida. Din pacate "cearceaful" este in format A2 si nu am scanner pentru dimensiunea asta, doar unul pentru A4 (sunt 3 foi, toate la fel de mari, si trebuie "lipite" bucatile scanate in A4). Cat despre atasarea schemei complete e o mica problema cu regulamentul forumului.Cunosc efectul de "bronzare" locala al acelor electrozi, mai ales cu reglajul aparatului la maximum.

Link to comment
  • 7 months later...

Din posturile anterioare constat ca nu este vorba de terapia prin curenti interferentiali, ci de aceea prin curenti diadinamici. Aceasta din urma foloseste semnale obtinute din prelucrarea (transformare si redresare) tensiunii de la reteaua de 220 V / 50 Hz, aplicate pe o singura pereche de electrozi, similar intrucatva aparatelor pentru electrostimulare transcutana (inainte de 1989 s-a fabricat si in Romania un asemenea aparat la IEI - Intreprinderea Electronica Industriala, denumit Calmostim, dar astazi se gasesc foarte multe asemenea produse, majoritatea din China), numai ca acestea folosesc semnale dreptunghiulare generate de oscilatoare proprii alimentate la baterii si nu forme de unda sinusoidale redresate.Terapia prin curenti interferentiali foloseste 2 semnale sinusoidale cu frecventa de aprox. 3000 Hz (unul din ele) si altul de 3000 - 3100 Hz (variabil), aplicate la 2 perechi de electrozi, dispuse perpendicular una pe cealalta, astfel incat curentii sa interfereze in interiorul tesutului, in zona de interes. Amanunte despre aceste aparate se pot gasi in lucrarea "Aparate Electronice Medicale" de T. Gligor, V. Tiponut s.a., aparuta la Ed. Dacia - Cluj, prin anul 1988.P.S. - Daca doriti sa scanati planse de mari dimensiuni, care depasesc pe acelea ale scanerelor A4 sau chiar A3, puteti pur si simplu sa le fotografiati cu aparate avand o rezolutie suficient de mare (peste 10 Mpix), pozitionand corect aparatul fata de plansa.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines