Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
TESSLA

Sunetul se aude inainte sa se vada imaginea

Recommended Posts

Am reparat un tv cu sasiu 11AK30, care avea final linii ars si condensatorul din baza devalorizat. Tv-ul functioneaza bine, doar ca la pornire, mai intai se aude sunetul si abia apoi (trec opt , noua secunde) apare si imaginea. Ce ar putea sa cauzeze simptomele astea? Sau nu e nici un defect? Tv-ul este un Ivory...nu mai stiu exact ce model...daca o sa trebuiasca, va spun. Va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Nu fiti asa sigur ca este tubul obosit.Liniile pleaca la timp?Daca da poate fi defect un cond nu-mi aduc din minte acum notatia lui parca c636 daca nu gresesc de 33 sau 47 uF ala trebuie schimbat si va merge.Este in zona Fl pe langa traf.

 

 

 

 

 

 

 

Modificat de Madalina : 5/08/2011

Link to comment
Share on other sites

Am gasit condensatorul C636 de 33uF, l-am masurat si are 32 uF. Valoare se pastreaza indiferent de frecventa cu care se face masurarea, deci cred ca este ok. Nu am condensator de 33uF, ca as fi inlocuit sa vad cum se comporta tv-ul. Am de 47uF dar nu se potriveste gabaritul, ca este de 160 V si nu incape acolo cum trebuie, se atinge de niste radiatoare, etc. Am masurat si respectiva dioda si este ok la testul cu multimetrul, pe dioda. In concluzie cred ca e tubul. Va multumesc mult pentru asistenta si va doresc numai bine!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines