Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care poate sa ma ajute si pe mine!

Guest shack

Recommended Posts

Vreau sa ma apuc si eu sa invat mai multe despre amplificatoare vacanta asta. Va rog sa-mi recomandati si mie cu ce sa incep si daca aveti scheme de amplificaoare de 10W, 20W simple ca pentru incepatori. :)

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• niq_ro

1

• Metallman

1

• Purple

1

• Alexxx

1

Top Posters In This Topic

Ms Alex! Mai am o intrebare simpla la care sper sa fiu ajutat: cum ar arata circuitu: PC -> POTENTIOMETRU -> PREAMPLIFICATOR -> AMPLIFICATOR -> VOLTMETRU -> BOXE ??? Si care se leaga la curent?

Toate, mai putin Boxele.In general, vu-metrele si preamplificatoarele se alimenteaza la tensiune dubla si/sau simpla de 12...15 volti.Am zis in general... nu inseamna ca e batut in cuie.Daca e alimentare de 15volti, se poate tolera si 12volti fara probleme.Amplificatorul acela din link-ul pe care ti l-a dat mai sus Alexxx, se alimenteaza la 12 volti.E facut pentru domeniul audio unde tensiunea nu depaseste 14- 14,5 volti.Eu zic ca-i simplu si ai putea sa incepi cu el.Mai incolo, ar fii bine sa treci pe amplificatoare tranzistorizate... sa le poti intelege mai bine.Numai bine.

TE ROG studiaza mult ce e pe forum , iti spun ca la noi e SINGURA sursa de unde vei gasi asa multa informatie...scrisa de oameni care efectiv asta fac...Daca nu stii nimic , incepe cu un montaj pe integrate. Eu recomand de ex. TDA 2030 pentru inceput pentru care gasesti aici si cablajul. Daca iei condensatori pentru sursa sa iei de la inceput 4700 microF la 40 V , pentru ca ii poti folosi la mai multe aplicatii. E grea dar e si frumoasa pasiunea asta... :yawinkle: