Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest ziziktre

Se potriveste aceasta doza la pickup-ul akkord 203?

Recommended Posts

Guest ziziktre

Va salut! Am un pick-up Akkord 203, dar ii lipseste doza.

 

O cautare pe google m-a adus catre Posted Image

 

Aceasta este descrierea dozei:

 

GZK661 CSI

 

Doza stereo pt pick-up rusesc Akkord mono (Akord Acord) GZK-661 50-10000Hz

 

Pret: 12 RON

 

 

*Nu am postat link-ul direct catre produs ca sa nu spuna cineva ca fac reclama magazinului. Daca aveti nevoie de link va rog sa-mi dati un mp.

Se potriveste la pick-up meu Akkord 203? Daca nu, de unde pot face rost de o doza pentru el?

 

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Guest Guitarlover

- Bună ziua, sunt nou pe forum, e singurul subiect despre Akkord 203, pickup-ul rusesc pe care l-am văzut, aşa că aici o să adresez şi eu o întrebare: Cine are, sau dacă ştiţi unde pot găsi montaje (plăci cu sau fără componente) de la Akkord 203 sau 201 (că se aseamănă foarte mult în ceea ce priveşte schema de principiu, fiind doar nişte diferenţe la cablaj). Am un 203 pe care vreau să-l repar, dar placa e execrabilă, a fost chinuită de un "meşter" şi cablajul e desprins în multe locuri, nu se merită să cârpesc şi nici nu e indicat. Să refac cablajul nu ar fi o problemă, numai că momentan nu prea am scule, aşa că varianta cea mai simplă ar fi să găsesc montajul "de-a gata"... sau, mă rog... să nu aibă cablajul sărit. E tot ce am nevoie. Menţionez că am o documentaţie zdravănă privitoare la pickup-ul acesta şi "rudele sale", aşa că dacă are cineva nevoie, să nu ezite să mă contacteze. Vă mulţumesc anticipat şi aştept răspunsuri, oferte, sugestii, orice. O zi bună.

Link to comment
Share on other sites

Guest Guitarlover

Momentan nu am nici o poză cu montajul, am să postez poze cât de curând, poza de mai jos e cablajului găsit în akkord 203-ul meu (deşi cablajul e de la akkord 201!)

 

Posted Image

 

Am ataşat şi un fişier .pdf cu 203-ul diferenţele sunt vizibile.akkord203.pdfakkord203.pdf

Link to comment
Share on other sites

Guest Guitarlover

Nu am găsit poze cu plăcuţa exact pentru Akkord 203, dar merge şi 201, că sunt la fel.

Cam aşa ar trebui să arate: (În imagine sunt două, că 201 s-a făcut mai mult în variantă stereo). Nu mi-ar strica una în plus oricum.

 

Posted Image

 

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

Guest Guitarlover

Mă interesează montajul. Placa cu componentele, adică preamplificatorul şi amplificatorul. Sper că nu sunt prea sâcâitor cu explicaţiile suplimentare... ah, şi nişte potenţiometre ar fi binevenite. Apropo, este funcţional? Dacă nu vrei să-l dai pe bucăţi m-ar interesa şi cu totul, numai să-mi dai un preţ şi să-mi spui de unde eşti într-un PM. Eu am un 203 căruia îi lipsesc cam multe, dar prietenul meu care îl vrea reparat ţine la el, are valoare suplimentară. În principiu de placa am nevoie. Restul sunt binevenite dacă vrei să scapi de ele, numai să-mi spui cât m-ajunge.

Link to comment
Share on other sites

Guest crysvaly

Buna ziua!Si eu am un akkopd 201 stereo dar nu am idee unde se leaga un fir.deoarece am scos mecanismul de pick-up.Imi puteti oferi niste poze de la acel "butoias" mare unde duc firele din centrul lui? Multumesc !

Link to comment
Share on other sites

Guest crysvaly

sunt poze şi pdf-uri mai sus... dă un click.

Salut!Le-am salvat dar chiar in spatele acelui "butoias",capul lui de la fire nu se vede unde duc,deoarece trece un cablu alb.Multumesc
Link to comment
Share on other sites

Recomandarea ar fi sa cautati un "nene" care se pricepe cat de cat, firul ala ar putea fi dezlipit din cine stie ce loc. Impreuna cu schema sigur o sa isi dea seama de unde vine si unde duce acel cablu. O spun pentru ca am vazut mai sus, botezarea acelui condensator "butoias".

Link to comment
Share on other sites

Guest Guitarlover

Dacă e un singur fir dezlipit şi un singur terminal de condensator fără fir, atunci tot ce-ţi trebuie e un letcon. Dacă treaba e mai stufoasă, caută un meşter. Eu unul am refăcut cablajul, am lipit piesele sale originale cu excepţia cond. electrolitici, am făcut un rewiring la toată tărăşenia şi cântă. Un pic cam distorsionat, dar merge... mă gândesc c-o fi şi de trazistoare iar pe alea n-am de unde le lua.

Link to comment
Share on other sites

cântă. Un pic cam distorsionat

Masoara tensiunea de prepolarizare a finalilor si daca este cazul regleaza curentul de mers in gol.

mă gândesc c-o fi şi de trazistoare

Un tranzistor poate fi bun sau defect - cale de mijloc nu exista.Poti "asculta" traseul de semnal cu ajutorul altui amplificator si iti vei da seama unde este zona in care se produce distorsionarea semnalului.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines