Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

His hd4870 x2 probleme artefacte


Den

Postări Recomandate

Am placa asta de ceva timp,in fine,problema a aparut in timpul unui joc (bioshock),iar de atunci nu mai scap de ele.. La pornire in windows imi face dungi verzi pe centru,in windows se restareaza de mai multe ori driverul cu multe artefacte pe display. Ciudat e ca are momente cand functioneaza perfect,pot sa ma joc la ea fara probleme,dar minunea tine o zi..2 maxim,dupa care incepe din nou calvarul.Am desfacut radiatorul,pasta era ok,padurile pe rami ok...dar,sunt niste integrate mici,cu fata ca de sticla,la care padurile de racire aproape nu mai existau,se sfaramitau efectiv la atingere.Gasesc pe undeva ceva cu ce sa le inlocuiesc?/ direct cu pasta nu ajunge perfect pe radiator. Desii ma cam indoiesc ca artefactele ar venii de la ele..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Va salut ! Ati incercat ca sa-i bagati un program de monitorizare a pc-ului de temperaturi,cum ar fi everestul sau alte programe etc.....Sau daca aveti doua memory ram incercati ca sa dati cate un ram afara din pc-u si lasati numai cate unul si vedeti daca va mai face asa pc-ul,sau daca se restarteaza poate ca sa mai fie si sursa cu probleme cum ar fi niste condensatori umflati si deteriorati.Succes !

Link spre comentariu

In catalist indica 69 grade in idle,dar am modificat eu turatia la ventilator pana s-a dus in 43,dar degeaba.Ce e drept banuiesc si eu vram-ul.Daca introduc placa video rece in slot si dau drumul la pc,pana intra in windows radiatorul pe vram e deosebit de fierbinte..

 

De la sursa nu e,am un real power m850,iar placa a fost testata si in alt pc,cu aceleasi simptome..

Placa nu blocheaza sistemul de operare,pur si simplu cand o apuca cu artefacte,driverul video se restarteaza in continuu,alta solutie nu am decat sa-l opresc complet.

Am pus o poza,cipurile respective nu prea mai aveau racire,dar nici nu-mi dau seama cam ce ar face si daca ar fi importante..

 

Posted Image

 

Posted Image

Link spre comentariu

Da atunci este placa video cu probleme sigur,pentru ca am avut si eu una si tot cam asa facea,dar a mea facea mai mult pe jocuri sau cand ii ceream prea multe resurse de la pc-u ori se restarta pc-ul ori daca nu se bloca pc-ul si trebuia ca sa-i dau eu restart,placa mea video ajungea si la 65 de grade asa la liber,fara sa joc pe jocuri sau sa ma uit la un film etc........Succes !

Link spre comentariu

Pana una alta am inlocuit toate padurile,a trebuit sa cumpar niste radiatoare pentru ram unde am gasit...pasta are,racire are,sa vad diseara daca se rezolva ceva,desii nu cred ca scap asa usor.Placile astea in general functioneaza fierbinti,iar multi ani nu prind de functionare..

Link spre comentariu

Buna seara ! Am si eu o intrebare,aceasta placa video care ati puso acum la pc-u are radiator si cu cooler pe procesorul ei ? Dar cu aceasta placa video mai va da afara,adica daca mai se restarteaza sau daca vi se blocheaza pc-ul?Va mai intreb inca ceva,daca ati facut ce v-am spus eu la primul mesaj al meu,adica sa-i bagati everestul si sa-l monitorizati putin temperaturile? Va asteptam raspunsul !

Link spre comentariu

Cu placa asta (hd5970) e logic ca functioneaza sistemul,doar e noua,cateva ore are..enervanta e caldura mare degajata,de fapt normal la ce consum are.. La cea defecta nu am mai apucat sa instalez everestul,am reusit sa o stabilizez numai daca reduc frecventa la procesor la 500mhz si la ram pe la 600,dar si atunci o apuca artefactele in jocuri.Probabil ca e dezlipita vreo memorie

Link spre comentariu

Cam 95% lipituri proaste la memoria video.Nu zic 100%, pt ca, teoretic, ar putea sa cedeze la fel de bine si vreo lipitura in celalalt capat al magistralei, inspre chipul video.Din experienta proprie, problemele gen artefacte video, au fost doar din cazua lipiturilor la memoria video...Montarea unor radiatoare suplimentare nu rezolva situatia. Ar putea fi de ceva ajutor un reflow la memoria video, desi ideal se rezolva cu reballing...

Link spre comentariu

Intradevar,un reballing ar fi ceva bun,problema e ca sunt 16 la numar,nu stiu daca costul se merita,mai ales ca acum am una noua in pc,un reflow cred ca o sa incerc,daca gasesc pe unde..Nu prea m-as apuca eu sa o ciobanesc..

Link spre comentariu

La memoriile video nu am facut nici yo reballing decat recent; ma temeam ca sunt greu de aliniat, ca au bile mici, etc...Au bile de 0.45mm si nu-i asa greu de aliniat. Chiar si bilele se lipesc mult mai usor pe chip la dimensiunile astea.Cand e vorba de atatea memorii, chiar ca e de speriat. Intr-un laptop sunt mult mai putine...Oricum, nici dupa reflow nu am avut probleme; asa ca iti recomand reflow.Daca ai avea acces la o masina IR puternica, solutionezi problema in 4 pasi. Eu folosesc ACHI IR-PRO, topheater de 9x9cm, asa pot incalzi simultan chipul video si 4 memorii...Cu aer cald trebuiesc lucrate independent fiecare memorie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări