Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
_adi_

samsung CW29Z308T defect E-W

Recommended Posts

salut, am o problema cu samsungul de mai sus cu sasiu S63B, aparent banala, imaginea stransa pe orizontala si cu defect tip perna. am crezut ca e mosfetul FQP630 dar dupa ce l-am inlocuit tot la fel facea. apoi ca sa imi dau seama daca e din circuitul care comanda mosfetul sau din blocul orizontal am pus direct la masa bobina LR405S facand scurt intre drena si sursa si sperand sa se mareasca imaginea pe orizontala si sa acopere tot ecranul cum se intampla la alte televizoare, dar s-a marit prea putin, in jur de 2-3cm. bobina mi-se incalzeste destul de rau. sa fie cumva de vina bobina, sau altceva? stiu ca am mai gasit la alte televizoare de alt tip bobina asta carbonizata, dar pe asta nu se vad semne de incalzire excesiva. nu am osciloscop si am pus voltmetrul direct pe bornele ei si imi da circa 7V ceea ce mi-se pare cam mult pentru o bobina de 1ohm. daca imi puteti da ceva sfaturi v-as fi recunoscator. multumesc mult!

Link to comment
Share on other sites

Am intalnit multe cazuri in care bobina arata impecabil dar dupa ce am scos doua-trei straturi de spire se vedea emailul carbonizat. Dati sarma jos de pe suport si daca este totusi ok atunci bobinati-o inapoi. Incercarea moarte n-are! :freaza:

chiar asta am facut, am desfacut-o acum pana la ultimul strat si e impecabila, nici macar spire lipite intre ele
Link to comment
Share on other sites

Aveti posibilitatea sa verificati cumva modulatorul cu diode si tranzistorul din HC401?? sau eventual condensatorii styroflex din calea de E/W scosi si verificati/schimbati!?!?!

TV-ul e la client, ma duc peste cateva zile. modulatorul l-am masurat si e bun. dar finalul linii ce legatura ar avea cu defectul meu?
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines