Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

samsung CW29Z308T defect E-W


_adi_

Postări Recomandate

salut, am o problema cu samsungul de mai sus cu sasiu S63B, aparent banala, imaginea stransa pe orizontala si cu defect tip perna. am crezut ca e mosfetul FQP630 dar dupa ce l-am inlocuit tot la fel facea. apoi ca sa imi dau seama daca e din circuitul care comanda mosfetul sau din blocul orizontal am pus direct la masa bobina LR405S facand scurt intre drena si sursa si sperand sa se mareasca imaginea pe orizontala si sa acopere tot ecranul cum se intampla la alte televizoare, dar s-a marit prea putin, in jur de 2-3cm. bobina mi-se incalzeste destul de rau. sa fie cumva de vina bobina, sau altceva? stiu ca am mai gasit la alte televizoare de alt tip bobina asta carbonizata, dar pe asta nu se vad semne de incalzire excesiva. nu am osciloscop si am pus voltmetrul direct pe bornele ei si imi da circa 7V ceea ce mi-se pare cam mult pentru o bobina de 1ohm. daca imi puteti da ceva sfaturi v-as fi recunoscator. multumesc mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Am intalnit multe cazuri in care bobina arata impecabil dar dupa ce am scos doua-trei straturi de spire se vedea emailul carbonizat. Dati sarma jos de pe suport si daca este totusi ok atunci bobinati-o inapoi. Incercarea moarte n-are! :freaza:

chiar asta am facut, am desfacut-o acum pana la ultimul strat si e impecabila, nici macar spire lipite intre ele
Link spre comentariu

Aveti posibilitatea sa verificati cumva modulatorul cu diode si tranzistorul din HC401?? sau eventual condensatorii styroflex din calea de E/W scosi si verificati/schimbati!?!?!

TV-ul e la client, ma duc peste cateva zile. modulatorul l-am masurat si e bun. dar finalul linii ce legatura ar avea cu defectul meu?
Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări