Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest vhbasil

CI BD45AZ

Recommended Posts

Guest vhbasil

Buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine pentru gasirea unor date de catalog pentru CI BD46AZ, este smd cu 8 pini dual in line. Se afla in comanda trafurilor ce formeaza tensiunea pentru tuburile fluorescente la monitoarele LCD YAKUMO TFT SLi. Chiar schema mi-ar prinde foarte bine pentru ca nu cred sa gasesc aceasta piesa si sa fac un alt ridicator de tensiune.

Link to comment
Share on other sites

Probabil este vorba despre un dublu tranzistor MOS-FET dual N-channel sau complementar N-ch. si P-ch. Cautati datasheetul integratului care-l comanda; descoperiti astfel o schema de aplicatie si ce tip de tranzistori sa utilizati. O alta varianta este sa montati invertor universal pt. fiecare lampa (daca e cazul), comanda o faceti cu un releu si tranzistor tip BD folosind semnalul ON/OFF. Dezavantajul este ca nu mai aveti controlul stralucirii. Invertorul universal nu costa mai mult de 10 lei (pentru o lampa).

Link to comment
Share on other sites

Guest vhbasil

Monitorul este Yakumo TFT 19 SLi model 900PDa, MULTUMESC PENTRU IDEI, scema, cam asta este comfiguratia pinilor.VA ROG SA-MI SPUNETI CE ROL AU DIODELE INSERIATE DIM A7W-URI,CUM SE POATE MONTA UN INVERTOR UNIVERSAL PE ACEASTA SCHEMA SI DE UNDE SE CUMPARA ASA CEVA , AM CITEVA DE PE LA BECURILE CU LAMPI FLUORESCENTE SE POT FOLOSI?

post-49628-139829293254_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Diodele respective au rolul de a forma o tensiune continua ce este monitorizata de catre circuitul ce comanda driverele pt. invertoare. Gasiti pe net invertoare LCD universale la preturi modice, dati pe google "Invertor lampi lcd".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines