Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Alexxx

Ajutor amplificator IPA 60 se aude prost

Recommended Posts

Am incercat sa fac un IPA 60 si nu pot sa ii reglez biasu si cand bag semnal in el se aude f incet distorsionat dar k o pocnitoare. k finali am folosit IRFP240 si IRFP9240 oare d-asta sa faca asa??? Tens de alimentare +/-28V . Mentionez k este primul amp cu Mosuri care il fac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nici eu nu am reusit sa ii dau de cap desi modulele erau construite de Vasile(asamblate si testate).

Share this post


Link to post
Share on other sites

finali puteai folosi si irf530 ca-s mai ieftini.Cum adica nu poti sa reglezi?Invarti de pot si nu creste curentul?Piesele sigur sunt legate cum trebuie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

vezi sa nu fi inversat tranzistorii intre ei....s-a mai intimplat si simptomele erau la fel... :supz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

curentu e <1mA daca pun degetu pe Q3 se aude putzin mai bine si tranzistori sunt IRPF 240 in loc de IRF 532 si IRPF 9240 in loc de IRF 9532

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai da fara semnal in el exact ce se aude in dif??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verifica alimentarea si tranzistorii sa fie pusi ok

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai pune aparatul de masura pe o rezistenta mare si vezi sa ai vreo 9 mv pe ele.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Vasile

Daca ai facut exact dupa schema aia de la modulul pe care-l fac si eu nu va merge, trebuie schimbate ceva rezistente si tensiunea minima este de 34V de la care incepe sa mearga.

 

costy

Eu le-am testat la 35V si mergeau perfect....

Share this post


Link to post
Share on other sites

si cam care ar fi tens maxima la care as putea sa le alimentez si ce putere as obtine pe o sarcina de 4 Ohmi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai facut exact dupa schema aia de la modulul pe care-l fac si eu nu va merge, trebuie schimbate ceva rezistente si tensiunea minima este de 34V de la care incepe sa mearga.

 

costy

Eu le-am testat la 35V si mergeau perfect....

da-le d##q eu le-am bagat la 30V si amandoua mergeau cam la fel d prost.

Le-am incercat p diferite surse d semnal si degeaba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai nu ai inteles ca trebuie sa ai minim 35v....si verifica tensiunea aia de pe rezistente....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am alimentat amplifu la +/- 45V dintr-un traf de 500mA (sitiu k e mic dar am vrut doar sa vad daca se aude), se aude bine dar nu pot sa ii reglez biasu cand dau de semireglabil la max I < 20mA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.