Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

desincronizare usoara BV tv Sanyo


Guest boeru marian
 Share

Recommended Posts

Guest boeru marian

Buna seara.TV Sanyo 21CN7F sasiu EB7 B21, usoara desincronizare pe verticala. Am intrat in meniu service cu secventa buton verde din telecomanda si P- de pe panoul frontal dar nu am putut obtine marre lucru.In baleiajul vertical am refacut lipiturile si am schimbat C502 220uf si C513 10 uFfara rezultat. Va rog dump sau sugestii. Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cam ce numiti dvs desincronizare usoara pe verticala?? de exemplu ,la schimbarea programului imaginea nu ''apare'' cadrata pe ecran ci coboara de sus in jos sau invers?? si apoi se stabilizeaza?!?!Ar trebui sa verificati si rezistentele din cadre(r537,r534,r503,c503,c504),nu doar electroliticii.Inclusiv condensatorii nepolarizati!!!Sau poate nu are legatura cu ...cadrele!!!

Link to comment
Share on other sites

Semnal de sincronizare vertical mic ca amplitudine,poate fi si din selectorul de canale si din partea de cale comuna,schimbati electrolitici din zona respectiva,daca va uitati cu un osciloscop trebuie sa aveti ca amplitudine a semnalului de sincronizare 25% din semnalul video-complex,daca aveti mai putin de 22% sigur nu este baleajul vertical.

Link to comment
Share on other sites

Guest boeru marian

Buna seara ! Nu e nevoie de un dump in acest caz. Verificati si filtrajele pe barele de alimentare chiar si filtrajul tensiunii de 300V.Succes !

Am schimbat filtrele si intradevar imaginea s-a stabilizat dar in momentul cad ii dau drumul dupa o pauza tot tremura. Ma gandesc ca are modificata o valoare din service ?
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

buna ziua.ma intereseaza un service manual pt SANYO model CE21CN7F-C cu sasiu EB7-B21 ,tub de 90g.tv-ul contine: TB1262AF ;TDA9875AH ;ST92195C8B1-PFR iar in linii BU808DFI.a nu se confunda cu sasiul EB-7B care este pt tuburi de 110g.ma intereseaza schema si modalitate de navigare in service mode.multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest ilie gh ionut

problema provine din tensiune nefiltrata corespunzator, verifica diode si c.rii uni pot arata bine dar , de multe ori au un pin in aer

Link to comment
Share on other sites

nu stiu pt cine este raspunsul ca topicul este destul de vechi.intre timp am gasit schema si am rezolvat problemamultumesc d-lui mares mircea pt schema si o atasez aici.modalitatea de intrare in service este p- panou si buton verde telecomanda.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines