Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest danniel

unitate optica combina Aiwa NSX-S222

Recommended Posts

Guest danniel

am indepartat strapul cd-ul se invarte cu "chitzaieli" si dupa mai mult timp reda melodiile dar nu toate de pe acelasi cd precum si de pe alte cd-uri.sa invart din semireglabil?

Link to comment
Share on other sites

atunci este bine sa ungi putin axul metalic pe care culiseaza unitatea optica si sa te asiguri ca panglica da voie unitatii optice sa se deplaseze pana la capat la schimbarea repetata a melodiilor.poti sa micsorezi putin rezistenta semireglabilului dar intai verifica cu un ohmetru la capetele lui ce rezistenta prezinta.zi-mi ce rezistenta prezinta in acest moment cu combina oprita.ar putea fi si motorasul cd-ului cam obosit.

Link to comment
Share on other sites

acum ca stii ce rezistenta are micsorezi putin rezistenta si faci proba.micsorezi din aproape in aproape dar sa nu scazi sub 1,2k ohmi.daca nici asa nu citeste cum trebuie revii la valoarea din farica si il lasi asa.pune si 2 picaturi de ulei la motoras cu o seringa cu ac subtire.

Link to comment
Share on other sites

Guest danniel

am mutat cursorul semireglabilului la 1,2k , nu mai reda nimic apoi l-am invartit cateputin in stanga si in dreapta l-am adus la 1,9k si nimic.ce sa-i mai fac?L.E - dupa multe incercari am pozitionat semireglabilul aprope de pozitia initiala si reda doar cd-ul anterior iar pe celelalte nu le vede de loc.poate fi buna unitatea pe care am schimbat-o pentru ca nu am verificat combina cu acest cd sa vad daca merge.o sa-l schimb doar casa ma conving ca unitatea veche este buna .precizez ca pe cd-uri sunt track-uri si curios este faptul ca cd-ul pe care-l reda combina este unul cumparat de pe taraba acum multi ani iar celelalte sunt originale.totusi acum ca am o unitate laser noua montata credeti ca se mai poate face ceva ?va multzumesc!

Link to comment
Share on other sites

Ar trebui vazut cati mA consuma motorul care invarte CDul(daca consuma mult si se poate vedea se incalzeste integratul driver tare)Daca laserul este luat din surse dubioase poate fi stift(cat a costat?Nu este cumva discul prea aproape sau prea departe de cititor pentruca am avut cazuri?

Link to comment
Share on other sites

Guest danniel

unitatea este cumparata de pe net si este chiar mai scumpa decat 213 c sau 213 b.nu am vrut echivalent din moment ce am gasit originala sony.o sa incerc sa apropii sau sa indepartez unitatea de cd.multzumesc.

Link to comment
Share on other sites

Guest danniel

cred ca l-am rezolvat.am pus semireglabilul in pozitia initiala dupa ce am indepartat strap-ul si am indepartat putin (ridicat)cd-ul de lentila.va multzumesc pentru ajutor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines