Alexxx Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Am facut acum cateva luni un sistem 5.1 cu TA8210AH . Incet incet a trebuit sa inlocuiesc toate CI-urile , unu nu se mai audea deloc , unu se incalzea rau consuma mult dar se mai auzea si ceva muzica incet cu distorsiuni f mari si unu consuma mult se incalzea iar in difuzoare se auzea un brum puternic. Acesta din urma e pus pe iesirea spate si l-am scimbat acum 3 zile , a mers ce a mers si acum a inceput sa fac lafel. Shema e cea din datasheet boxele sunt toate lafel de 8ohmi iar sub-ul e de 4 Ohmi , toate de la un DVD player LG . Intrebarea mea e de ce imi face asa ??? Link to comment
niq_ro Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 schema din http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... A8210.html ? tensiunea de alimentare? filtraj? radiatoare? pinii 1 si 4 cum i-ai conectat? Link to comment
radu25 Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 ai potentiometru pa intrare?poate semnalul e prea mare....daca nu e asta sigur ai gresit cablaju....unu poate sa fie prost , dar chiar toate...! Link to comment
florin48 Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Dupa parerea mea este un CI destul de bun, l-am testat si eu acu catziva ani si a functionat ok. ar fi posibil tensiune de alimentare sa fie prea ridicata, verifica tensiunea de alimentare!radiator pe CI! BAFTA Link to comment
Sharky Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 Eu am tinut unul timp de 2 ani cu alimentare de 18V in sarcina 20V in gol :axe: si nu a patit nimic, inca merge, atata tot ca am renuntat sa il mai folosesc. Link to comment
Alexxx Posted December 23, 2005 Author Share Posted December 23, 2005 tens de alimentare 20V in gol si scade putin filtraj 10000uF pe fiecare CI pinul 1 e functia mute si nu il folosesc si pinul 4 direct la + Link to comment
niq_ro Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 tens de alimentare 20V in gol si scade putinchiar in prima pagina datasheet-ului este specificat clar, FOARTE CLAR: "Operating Supply voltage: 8~18V"; la pagina 6 in in primul tabel, este aceeasi mentiune...tensiune maxima 18V ....in cazul tau... poti reduce numarul de spire din secundarul transformatorului sau pui 3-4 diode in serie pe alimentare.... Link to comment
Alexxx Posted December 23, 2005 Author Share Posted December 23, 2005 ma bate gandul sa schimb CI si sa ii fac amplificarea cu TDA 2030 k am mai multe merita se aude mai bine sau ma muncesc degeaba ??? daca nu incerc si varianta cu diodele Link to comment
Sharky Posted December 23, 2005 Share Posted December 23, 2005 mai scade alimentarea daca ai cum..toutsi mie mi-a mers mult si bine pe 20V in gol. Link to comment
Guest cudalbgeo2005 Posted January 13, 2006 Share Posted January 13, 2006 Am si eu un amplificator din acela...si vreau sa fac si eu un sistem 2.1 pentru PC si pt subwoofer folosesc acest amplificator ...ai putea te rog sa imi trimiti si mie schema cu filtre cu alimentare sa imi fac si eu un subwoofer...ti-as fi recunoscator :yawinkle: Link to comment
Kytan666 Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 sunt de parere ca TA8210AH sunt integrate ff bune si eu zic ca sunt mai bune ca TDA2030 e o eroare de cablaj sau proiectare de nu au mers la tine ... singura lor buba dupa mine .. e alimentarea, un sunet bun fara distorsiuni si la o putere aproape de max se obtine la 15V ~3A am folosit foarte multe integrate de genu si merg bine, cele mai bune performante le-am obtinut cu un alimentator de imprimanta sau laptop(in comutatie)..... Toshiba 15V 2.5A Link to comment
Recommended Posts