Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TA 8210AH crapa repede

Alexxx

Recommended Posts

Am facut acum cateva luni un sistem 5.1 cu TA8210AH . Incet incet a trebuit sa inlocuiesc toate CI-urile , unu nu se mai audea deloc , unu se incalzea rau consuma mult dar se mai auzea si ceva muzica incet cu distorsiuni f mari si unu consuma mult se incalzea iar in difuzoare se auzea un brum puternic. Acesta din urma e pus pe iesirea spate si l-am scimbat acum 3 zile , a mers ce a mers si acum a inceput sa fac lafel. Shema e cea din datasheet boxele sunt toate lafel de 8ohmi iar sub-ul e de 4 Ohmi , toate de la un DVD player LG . Intrebarea mea e de ce imi face asa ???

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alexxx

3

• niq_ro

2

• Sharky

2

• radu25

1

Top Posters In This Topic

Dupa parerea mea este un CI destul de bun, l-am testat si eu acu catziva ani si a functionat ok. ar fi posibil tensiune de alimentare sa fie prea ridicata, verifica tensiunea de alimentare!radiator pe CI! BAFTA

tens de alimentare 20V in gol si scade putin

chiar in prima pagina datasheet-ului este specificat clar, FOARTE CLAR: "Operating Supply voltage: 8~18V"; la pagina 6 in in primul tabel, este aceeasi mentiune...tensiune maxima 18V ....in cazul tau... poti reduce numarul de spire din secundarul transformatorului sau pui 3-4 diode in serie pe alimentare....

ma bate gandul sa schimb CI si sa ii fac amplificarea cu TDA 2030 k am mai multe merita se aude mai bine sau ma muncesc degeaba ??? daca nu incerc si varianta cu diodele

• 3 weeks later...
Guest cudalbgeo2005

Am si eu un amplificator din acela...si vreau sa fac si eu un sistem 2.1 pentru PC si pt subwoofer folosesc acest amplificator ...ai putea te rog sa imi trimiti si mie schema cu filtre cu alimentare sa imi fac si eu un subwoofer...ti-as fi recunoscator :yawinkle:

sunt de parere ca TA8210AH sunt integrate ff bune si eu zic ca sunt mai bune ca TDA2030 e o eroare de cablaj sau proiectare de nu au mers la tine ... singura lor buba dupa mine .. e alimentarea, un sunet bun fara distorsiuni si la o putere aproape de max se obtine la 15V ~3A am folosit foarte multe integrate de genu si merg bine, cele mai bune performante le-am obtinut cu un alimentator de imprimanta sau laptop(in comutatie)..... Toshiba 15V 2.5A