Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV TOSHIBA Model NO.218Q6S cu tunul Bleu instabil


Recommended Posts

Televizorul funcţionează şchiopătînd (numai la început - 2 minute) la tunul Bleu. Pe parcursul celor două minute (de încălzire? Nu cred, e vară afară!) albastrul devine aproape verde, iar pe ecran apar tentative - un fel de scintilaţie! - de a apărea şi Bleu. În cele din urmă , tunul B intră în funcţiune şi calitatea imaginii este ireproşabilă.Menţionez că am făcut regenerarea celor trei tunuri şi nu există diferenţă de amplificare între ele. Aştept explicarea unor manifestări similare, chiar dacă s-au petrecut la alte tipuri de televizoare. Mai am o problemă la televizorul acesta: Dimensiunea pe orizontală e mai mare cu o literă de subtitrare, iar sursa nu are sistem de reglaj al tensiunilor de ieşire! Cum se intervine în cazul acesta?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Exceptand faptul ca ati eliminat penele de contact, nu va ramane decat faptul de a intra in meniu service (sunt convins ca stiti ce sasiu este si cum se intra in mod service).

Toni Mărginean a avut dreptate, soclul tubului cinescop a fost de vină. Încă o dată, mulţumesc!
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines