Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest mythbuster

Sursa TV Samsung CK 5342AT

Recommended Posts

Guest mythbuster

Buna ziua,Vreau sa repar televizorul din subiect.Problema este sursa, posibil supusa la supratensiune.Pe alimentare are pe langa alte componente si tranzistorul de putere SEC C5030FOdefect .Va rog sa ma sfatuiti daca pot incerca sa pun in loc un BU508AF de la Philips (putere totala disipata 34W).Va multumesc anticipat. Stima.

Link to comment
Share on other sites

Guest mythbuster

Salut Dan, intradevar este sursa cu SDH209B.Inclin sa cred ca este vorba despre supratensiune. Condensatorul de 150micro la 400V a explodat, iar PTC-ul este si el terminat.Merge BU508 simplu sau cu BU508AF ?

Link to comment
Share on other sites

Stimati colegi,doresc sa depanez un TV Samsung model Nr CK-5342 AT.Pe placa de circuit imprimat apare scris urmatorul cod CODE NR 33004-147-48 07 LOT.Aparatul, in stadiul in care a sosit la mine, nu prezenta rastru, ci doar sunet. Totusi auditiv imi dadeam sema ca baleiajul pe orizontala functiona fiindca se aprindea filamentul tubului si aparatul prezenta sunetul caracteristic pe care il face tensiunea foarte inalta produsa de trafo linii.Am gasit defect baleiajul vertical respectiv rezistenta de cca. 1 ohm prin care se alimenteaza acest modul.Am inlocuit aceasta rezistenta si a aparut restrul, precum si imaginea la introducerea mufei de antena.Totusi imaginea nu se desfasoara complet, in partea de sus a ecranului, raminind o zona neagra de cca. 20 de mm., chiar la marginea de sus a tubului. In acelasi timp imaginea, in zona superioara prezinta cursa inversa pe o latime de cca, 50-60 mm., (3 degete) si pare a fi usor comprimata, iar la marginea de sus, acolo unde ramine dunga neagra, imaginea este mai stralucitoare decit normal.Va rog sa ma ajutati cu o schema si mai mult decit atit va rog sa-mi indicati ce anume sa fac pentru corectarea imaginii in zona superioara.Va multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc, la electrolitici ma gindeam si eu, insa cel putin vizual, eu nu am vazut decit unul singur, pe care l-am inlocuit si nu am obtinut vreo imbunatatire.Sunt totusi mai multi electrolitici in B.V. ? O schema, macar a baleiajului vertical mi-o poate da cineva ? Sau macar daca mi-ati spune cu ce integrat este realizat baleiajul, as mai cauta scheme pe net. Nu pot citi codul integratului fiindaca nu-l vad in stare montata. Parca nu ma indur sa-l chinui si sa-l scot de pe placa doar ca sa-i citesc codul.Multumesc anticipat.P.S.acum am vazut raspunsul colegului elmar. O sa incerc sa vad ce pot face cu descarcarea schemei, desi nu ma prea pricep la astfel de lucruri.Pote miine o sa am rezultate mai bune.

Link to comment
Share on other sites

Atit am gasit deocamdata defect, balastul de alimentare al baleiajului vertical. L-am inlocuit si s-a deschis rastrul insa asa cum l-am descris mai sus. Proprietarul aparatului mi-a spus ca in momentul defectarii, tv-ul a facut o dunga subtire luminoasa orizontala, apoi a disparut si ea, raminind numai sunetul. Nu cunosc daca inainte de acest defect imaginea prezenta anomalia descrisa mai sus sau aceasta a aparut acum odata cu arderea balastului !Am inlocuit condensatorul de bootstrap, cu altul si nu e deloc mai bine.Chiar fara acest cond. imaginea este mai buna putin , apoi daca il cuplez, zona cu cursele de intoarcere devine mai mare.Poate totusi circuitul integrat sa fie defect si sa prezinte aceasta manifestare ? Stiti cumva ce integrat este ?P.S.multumesc colegului elmar pentru schema.

Link to comment
Share on other sites

va salut!si eu am unul cu sursa defecta,tranzistor c5030 scurt,sigur nu a scapat hibridul,ma bate gandul sa ii pun un ups 001! sursa e fara optocuplor,deci trebuie sa ii pun eu unul! nu am mai folosit pana acum acest model de sursa(in general ma straduiesc sa pun sursele originale pe picioare)!la samsung,foarte rar ,am folosit sursele turcesti destinate acestor tv-uri,cu toate ca nu au o reputatie prea buna! intrebarea mea e daca ar lucra in parametrii acest tv daca i-as pune acest tip de sursa! tv-ul e destul de vechi,nu stiu in ce stare e tubul,in concluzie omul vrea sa iasa cat mai ieftin! va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines