Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Muntenegru


Sharky

Postări Recomandate

Salutare,Planuiesc sa ma duc in MNE prin august.Ca obiective as avea parcul Durmitor unde sa trag o tura prin munti, nu doar sa stau sa beau bere, canionul Tara si apoi sa o iau spre mare: golful Kotor, Budva, eventual sa dau o tura catre Dubrovnik.Daca stiti alte obiective care merita neaparat vazute va rog spuneti-le.Ca si transport ma gandesc ca cel mai e ok e cu masina ca sa nu ma mai incurc cu orare fixe, ma opresc cand vreau si unde vreau. Traseul in mare deva, portile de fier, Zabljak, kotor, dubrovnik, budva, belgrad, cluj.Astept recomandari/sfaturi/informatii utile.Merci!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

salut!vezi ca intre granita sirbeasca si cea MNE sunt vreo 20 de km printre munti, asa ca nu te panica, o sa apara o ghereta pe care MNE si unul care-ti vinde o vigneta (10euro) pentru drumuri.ca recomanadari escalade pe munti (trasee usoare de max 2-3ore) cu privelisti superbe (occidentali gramada pe creste), maslinul de 200 de ani (asta daca nu te-ai saturat de teiul lui Eminescu), grota albastra (sunt o multime, dar asta e una mare si poti sa faci si baie 5 minute) pentru care trebuie sa iei o barca, de preferat una mai mica chiar de 4 locuri(pescar) cu motor (iesi pe la 20 de euro) desi sunt si d-alea mari dar tot 20 de euro de pers. Oricum plaja de la care am plecat era mica si superba in forma de triunghi cu un restaurant ok langa.Nu te duce la oraselul acela care incepe cu "Z.." ca e mai departe de grota albastra si platesti mai mult.daca ai un gps, te descurci pe drumurile ale, oricit de mici ti s-ar parea si oricit de multe masini mari ai sa intalnesti.nu cumpara miere de-acolo, nu se compara cu a noastra, oricat ti-ar da ei s-o gusti.Dubrovnik-ul e ok, vezi gaseste o parcare cu plata 1,5 euro/ora si pune-ti atipildul pe geam sa nu ai probleme.Nu te apuca sa vizitezi tot fortul, mai ales daca e soare, retrage-te la umbra unei cafele sau inghetate acolo in fort, pe stradutele alea pietruite si slefuite de timp si oameni.daca conduci agresiv si crezi ca te-ar putea opri poitia din serbia, ia-ti niste dinari cu tine (de-o bere)bafta si concediu placut !

Link spre comentariu

salut!Nu te duce la oraselul acela care incepe cu "Z.." ca e mai departe de grota albastra si platesti mai mult.daca ai un gps, te descurci pe drumurile ale, oricit de mici ti s-ar parea si oricit de multe masini mari ai sa intalnesti.

Merci de sfaturi.Te referi la Zabljak? Ala e un orasel-statiune montana. Trec prin el pt ca vreau sa fac si urc si pe vreo 2-3 varfuri de acolo. Apoi o iau spre mare.Care-i treaba cu grota albastra?E asta? http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Cave_ ... 5%A1evo%29Sau te referi la altceva?
Link spre comentariu

nu era vorba de Zanjic, un orasel mititel, dar daca te uiti pe o harta data de google ai sa vezi la sud de orasel un alt golf triunghiular, cel despre care ti-am vorbit cu o plaja de nu incap mai mult de 100 de oameni, cu salvamar propriu,restaurant, etc.grota la care faci referire tine de croatia si deci e mai in nord, probabil ca sunt zeci sau sute de astfel de grote "albastre" acolo unde apa a sapat zdravan pe sub stanca.Asta la care am fost noi era similara poate o idee mai mare.Privelisti superbe, ai de unde alege, mai ales cea cu o manastire sau bisericuta pe o insulita de marimea bisericutei (asta din dorinta de izolare - desi la cate barci si vaporase trec pe langa numai izolare nu e), bine ca si la Meteora e si mai rau, dar trec peste...Multe similaritati in toate "tarisoarele" astea macedonia, muntenegru, croatia, serbia, albania cu ceea ce s-a intamplat la noi dupa '89...singura diferenta ar fi ca ele chiar "traiesc" din turismconcediu placut si te asteptam cu impresiile produse

Link spre comentariu

"Multe similaritati in toate "tarisoarele" astea macedonia, muntenegru, croatia, serbia, albania cu ceea ce s-a intamplat la noi dupa '89...

singura diferenta ar fi ca ele chiar "traiesc" din turism"

 

Salut,

 

Asa este cum spune si tntgarbage, au ceva ceva placut tarisoarele mentionate(Balcani).

Unele dintre ele au pastrat structurile vechi care atrag multi turisti (cladiri,datini si obiceiuri).

O sa observati cate lucruri in comun (bucatarie, cuvinte...) avem noi cu celelalte tari din Balcani.

Binenteles ca padure fara uscaturi nu exista... dar asta nu o sa ruineze vacanta nimanui.

 

Totusi Albania este bine sa o lasati ultima pe lista de vacante.

Nu este rau tinand cont ca au ramas foarte multe cladiri de pe urma lui Musolini si ai ce sa vezi.

In afara de turistii din Kosovo care predomina mai vezi si alte nationalitati din cand in cand dar nu sunt multi.

 

Vacanta placuta!

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator ferycire

Salutare,Planuiesc sa ma duc in MNE prin august.Ca obiective as avea parcul Durmitor unde sa trag o tura prin munti, nu doar sa stau sa beau bere, canionul Tara si apoi sa o iau spre mare: golful Kotor, Budva, eventual sa dau o tura catre Dubrovnik.Daca stiti alte obiective care merita neaparat vazute va rog spuneti-le.Ca si transport ma gandesc ca cel mai e ok e cu masina ca sa nu ma mai incurc cu orare fixe, ma opresc cand vreau si unde vreau. Traseul in mare deva, portile de fier, Zabljak, kotor, dubrovnik, budva, belgrad, cluj.Astept recomandari/sfaturi/informatii utile.Merci!

Nu ne-ai mai spus daca ai fost sau nu. Asteptam poze si pareri. As vrea si eu sa ajung in vara asta in Muntenegru.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am si uitat de acest subiect.

 

Am fost si a fost super, doar drumul este cam lung, iar eu am fost singurul sofer.

Tura prin munti si la mare. Muntii nu sunt de subestimat, sunt destui de grei.

http://dl.dropbox.com/u/13402925/nu%20t ... CF2042.JPG

Preturi cu totul si cu totul normale, unele chestii mai ieftine ca la noi.

Chiria, cand a fost cazul, a fost la intamplare. Se gasesc la tot pasul, nu va recomand sa faceti rezervari. Mai bine rezolvati la fata locului sa vedeti exact locatia si camerele.

Plajele nu prea sunt, sau daca sunt au putin nisip si multe pietre.

Legat de trafic nu mi s-a parut nimic iesit din comun, dar poate pt ca nu era sezon. MAi multi "viteji" vezi pe soselele patriei. sunt vreo doua sosele mai aglomerate in rest e cam pustiu, ceea ce e super tare. Ca drumuri sunt spectaculoase, chiar daca mergi mai incet, peisajul mi se pare de vis.

http://dl.dropbox.com/u/13402925/nu%20t ... CF2485.JPG

 

Niste poze de la munte:

 

http://dl.dropbox.com/u/13402925/nu%20t ... CF2183.JPG

http://dl.dropbox.com/u/13402925/nu%20t ... CF2165.JPG

http://dl.dropbox.com/u/13402925/nu%20t ... CF2136.JPG

 

si de la mare:

Am gasit o plaja superba, aproape pustie, chiar la intrare in golful kotor:

http://dl.dropbox.com/u/13402925/nu%20t ... CF2284.JPG

http://dl.dropbox.com/u/13402925/nu%20t ... CF2285.JPG

http://dl.dropbox.com/u/13402925/nu%20t ... CF2286.JPG

http://dl.dropbox.com/u/13402925/nu%20t ... CF2363.JPG

Va recomand plaja in caz ca sunteti amatori de campat la cort. Daca nu e un hotel la vreo 400m.

E simplu de ajuns la ea, e chiar la intrarea in golf, partea sudica, de cealalta parte de herteg novi.

 

Din cate am inteles de la administratorii din zona plaja este proprietate privata, dar proprietarul nu a pus gardul si nu s-a apucat la modul serios sa o amenajeze. Asa era si acu doi ani, deci s-ar putea sa avem noroc si anul asta. Eu planuiesc sa ma mai duc tot asa prin septembrie.

 

Acu pun eu o alta intrebare?

Aveti idee daca statiile CB sunt legale acolo? Cat am fost n-am vazut nici o antena fie pe masini, fie pe camioane. Asa ca am tinut-o pe a mea pitita inauntru, sa nu am probleme. Acum vrem sa mergem doua masini si ne-ar usura mult comunicarea. In caz ca nu ne vom lua doua cartele locale de mobil si rezolvam.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

nu era vorba de Zanjic, un orasel mititel, dar daca te uiti pe o harta data de google ai sa vezi la sud de orasel un alt golf triunghiular, cel despre care ti-am vorbit cu o plaja de nu incap mai mult de 100 de oameni, cu salvamar propriu,restaurant, etc.

Exact in zona aia am ajuns din intamplare.Eu am stat chiar mai la sud cu cateva sute de m de plaja la care faci referire, in zona privata. Restaurantul e fain, ce e nasol e ca nu au dusuri unde sa te speli.Plaja unde am stat eu e mai intinsa si mai linistita. Vedeti pozele.
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

update:Am fost si anul asta, si prin MNE, prin Croatia si prin Bosnia.Bosnia e cam ramasa in urma, dar e ok daca iti plac muntii.Plin de GPL peste tot, cam 0.7E/L.Benzina e in jur de 1.5E/L.Update despre golful Kotor: ia mult sa ajungi dintr-un loc in altul. Pentru excursii la pestera albastra, se poate lua vaporasul din Zanjic sau din Herteg Novi daca vreti un tur al intregului golf. Pleaca pe la vreo 9 dimineata. E vreo 10-12E. Merita dpmdv. Tura dureaza toata ziua.Altfel puteti inchiria o barca, dar e mai costisitor. Eu zic sa insistati sa negociati. Initial cer vreo 80-90E, dar trebuie sa lase la vreo 40-50, altfel e tzeapa. Ma refer la barci mici.Mers si prin Dubrovnik. Sfat: Nu folositi parcarile din oras ca va usca. Preturi intre 2 si 3E/ora. Lasati masina sus pe deal si in max 10 minute de coborat pe scari sunteti in zona istorica. Mai greu cu urcatul scarilor, dar daca sunteti cat de cat in forma nu e problema.Merita vazut!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări