Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
The Stressmaker

CRT S-Mini sinteza defecta?

Recommended Posts

Am facut rost de o statie CRT S-Mini (stiu ca este slaba la receptie), clona de Alan 100 si fostul propietar a rotit de tot ce se putea roti inauntru. Dupa vre-o doua zile de reglaje (din pacate nu am frecventmetru si alte asemenea), am reusit cat de cat sa o acordez pe partea de receptie (avantajul dat de un walkie-talkie Dnt Sinus antic care are un singur canal, 19 FM, controlat cu cuart la receptie si emisie si dezavantajul de a avea un nenorocit de switch de retea, la 4m de antena, cu armonica exact in "22") si am sesizat o problema care nu pare a fi din reglaje. Toate canalele sunt decalate in minus cu un canal. Adica, canalul 19 (DNT Sinus este controlat cu cuart la emisie si am incredere ca nu e decalibrat cuart-ul) pe care am facut reglajul, pe statie apare ca 18 iar "22"-ul, statia il afiseaza ca si canalul 21. Nu stiu daca este un defect pentru ca si o portabila Alan 95 (fara plus) arata exact acelasi lucru, canal decalat. De aceea cer o confirmare de la "purtatorii" de statii CB, "22" este chiar "22" sau pe statie arata alt canal?

Nu am alte reglaje la sinteza, aceasta fiind cu LC7185-8750.

Dupa reglaj am incropit o antena dipol deschis dintr-o teava de PPR de 2.4m (aluminiul din teava l-am folosit, mai exact) cu o de "bobina" de acordare cu 36 spire conductor de 1mm^2, electric, la fiecare dipol bobinata pe teava de 40mm si cam 12m de cablu RG58 la care am folosit conectori tip F si, de la inaltimea balconului de la etajul 1 pot spune ca receptionez cam ce misca prin Constanta (in special tiristii care merg spre port, sunt mai aproape de ei, distanta de cativa km). Mai am probleme cu emisia, dar asta nu ma deranjeaza pentru ca am luat-o pentru ascultare.

Aceasta este intrebarea: este normal sa fie decalata sinteza cu un canal la o statie de acest gen? Sau stie cineva in Constanta un centru serios unde se poate face un reglaj corect?

Ca idee, offtopic, astazi in Constanta au fost doua accidente despre care s-a discutat in CB, unul cica din pricina politistilor de la circulatie. Injuraturile... omul intotdeauna invata. Nu credeam ca o sa ajung sa ii injur pe aia care au ecou la microfon, parca vorbesc din canalizare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines