Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum pot elimina un brum urat?


Guest catmien

Recommended Posts

Guest catmien

salutare tuturor!nu vreau sa deranjez,dar am o problema ,mentionez ca nu sunt de specialitate,dar o pot expune poate cineva imi poate da o solutie.am un sistem audio format din mixer preamplificator ,etaj final FBT 2x300 la care am adaugat un procesor de voci pentru karaoke.pana aici toate bune insa cand conectez receptorul de la microfonul fara fir la sistem si il pornesc imi apare un brum urat si tare enervant,iar daca folosesc mic cu fir totul este perfect. si sa nu uit si cand pornesc procesorul de voci tot asa apare un brum dar nu lafel de urat ca incazul mic fara fir.daca este cineva amabil sa imi spuna ce pot face ca sa rezolv aceasta problema?

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest catmien

va multumesc tare mult pt ajutor dar as dori sa imi explicati mai pe indelete cum tre sa fac(am facut mentiunea ca nu sunt de specialitate).daca am inteles eu bine tre sa verific un fir de masa,dar care din ele ? cel de la etajul final? cel de la preamplificator sau doar cel de la receiverul de mic caci numai la conectarea acestuia face urat? P.S. imi cer scuze daca stresez!

Link to comment

Audiofrecventa e de multe ori mai pacatoasa decat radiofrecventa ! eu zic sa va adresati cuiva care are rutina conexiunilor in audio ! si ca regula generala, blindajele(tresa cablului) se leaga la blindaje(carcase) iar masa interna a cablului(destinata numai pt semnalul util) sa mearga la masa interna a sistemului de conectare, chiar daca aparent ambele sunt mase;blindajele externe se impamanteaza, dar firele de masa pt semnal, nu ! undeva, in interiorul aparatelor ele se leaga impreuna dar numai acolo, caci punctul acela a fost bine studiat de fabricant pt covergenta corecta a curentilor indusi in cablele externe. Scuzati va rog limbarita mea !

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines